Prekybininkai gauna daugiausia lengvatinių paskolų

Prekybininkai, nors nepatenka į Europos Sąjungos (ES) paramos gavėjų prioritetų sąrašą, iki 2010 metų gavo daugiausia lengvatinių paskolų.

Finansuojamų sektorių vertintojai siūlo paramos priemones kreipti į gamybą, o prekybininkai primena, kad be jų ir gamyba neturėtų vertės, trečiadienį rašo „Verslo žinios“.

Ūkio ministerija jau svarsto galimybes peržiūrėti ir kiek pakeisti 2014-2020 metų laikotarpio finansų inžinerijos priemonių paramos skyrimo sąlygas. Šią, iš esmės grąžintiną paramą siekiama teikti aukštesnę pridėtinę vertę kuriančioms įmonėms ir mažiau jų skirti prekybos sektoriui. Tarp jau įgyvendinamų pokyčių - sprendimas atskirti dalinį paskolų palūkanų kompensavimą ir garantijų suteikimą

Planuojama, kad įmonės, kurios kreipiasi paramos investicijoms į gamybą, galės kreiptis vien tik dėl palūkanų kompensavimo, o prekybos įmonėms tokią paramą administratoriai ir toliau suteiks tik pirmiau patys suteikę prekybininkams paskolų garantijas. Kiek atsargiau dalinti lengvatines paskolas prekybai nuspręsta atlikus Ūkio ministerijai priskirtų ir bendrai iš ES fondų finansuojamų ekonomikos sektorių būklės vertinimą. Kaip rodo statistika, nuo 2007 metų iki 2010 metų pabaigos 42,6 proc. (apie 116 mln. litų) visų per finansų inžinerijos priemones išdalintų lėšų susišlavė prekybos sektorius.


Šiame straipsnyje: paskolos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių