Prekybininkai džiūgauja – Kalėdoms šiemet gyventojai išleis daugiau

Artėjant vienoms svarbiausių metų švenčių, gyventojai ima plačiau atverti pinigines ir ruošti pilvus gurmaniškai produkcijai bei patiekalams.

Taip tvirtina prekybininkai, klausę vartotojų, ko jie tikisi ir kiek žada išleisti prieš šias Kalėdas. Tuo metu žuvies gamintojai tikina, kad gruodis – jų šienapjūtės mėnuo. Tuomet parduodama iki ketvirtadalio per metus realizuojamos žuvies produkcijos.

Kiekvienas tikriausiai pagalvoja apie Kūčių ir Kalėdų stalą. Kas ant jo bus, kiek tai kainuos.

Apklausa rodo, kad sunkmetis nugrimzdo į gilią užmarštį. Jau kelintus metus prieš šventes žmonės vis dosnesni ir ne tik savo skrandžiams, bet ir aplinkiniams.

„Daugiau nei 10 proc. visų apklaustųjų nori išleisti daugiau nei pernai. Jei pernai jie sau leido išleisti 30 eurų, šiemet jie norėtų išleisti apie 50 eurų, tai ženklus padidėjimas jų lūkesčių“, – informacija dalijasi „Maxima LT“ generalinis direktorius Žydrūnas Valkeris.

„Ateina penktadaliu daugiau pirkėjų ir jie nuperka daugiau, krepšelis padidėja penktadaliu. Yra visokių pirkėjų – yra tokių, kurie neleidžia sau daug, jų pirkinių krepšelis bus mažesnis. Tačiau jau šiuo laikotarpiu tai yra vienintelis laikotarpis, tos pagrindinės metų šventės, kai pirkėjas leidžia sau daugiau – ir krepšelis gausesnis, ir jis yra brangesnis“, – sako „IKI“ atstovė Berta Čaikauskaitė.

Anot prekybininkų, šiemet penktadaliu daugiau žmonių Kalėdas planuoja sutikti su šeima, bendraudami prie šventinio stalo, 75 proc. – su artimaisiais keisis dovanomis. Tiesa, daugiau kaip pusė neslepia, jog šventes leis prie televizoriaus.

8 iš 10 pirkėjų sako, kad, ruošdami Kalėdų stalą, ieškos kokybiškų produktų, tačiau pabrėžia esantys racionalūs – kaina jiems taip pat labai svarbi. Šventinį stalą jie žada papildyti ne tik tradiciniais patiekalais, bet ir atrasti naujų, dar neragautų skonių. Todėl prekybininkai siūlys paragauti, pavyzdžiui, majonezo su šafranu ir trumais, uogienės iš ožerškio uogų ar lašišos, rūkytos buko dūmuose.

„Mes akcentuojame kooperaciją su savo partneriais, kurie nuo balandžio kuria įvairius produktus specialiai mums, tai ir kūčiukai, ir žuvys, ir majonezai, ir kiti produktai. Tikimės, kad klientams patiks ir jų stalas bus įvairesnis“, – apie pasiruošimą šventiniam laikotarpiui pasakoja „Maxima LT“ komercijos direktorius Paulius Dambrauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
priklausau tai kategorijai kad turiu stipriai viska skaiciuoti tad man kaledos didelis galvos skausmas

vv

vv portretas
Zinoma isleis daugiau,nes viskas ziauriai pabrango. Nematau cia jokio dziaugsmo, tik prekybininkai trina rankas. Godumas zudo ir geruoju tai niekada nesibaigia. Mmanau,pasprings viena karta.

opiumas

opiumas portretas
idomu kiek kainuoja opiumas liaudziai isleis tai daugiau nes tegu paziuri kiek viskas pabrango tas pabrangimas ir duoda prielaida kad isleis pinigu daugiau o ne daugiau pirks
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių