Prekybininkai dėl artėjančio boikoto nesijaudina

Socialiniuose tinkluose ne pirmus metus organizuojama akcija kelioms dienoms boikotuoti prekybos centrus, tačiau prekybos atstovai didesnio poveikio pardavimams dėl boikoto neprognozuoja.

Socialinių tinklų aktyvistai vasario 16-20 dienomis skelbia prekybos tinklų boikotą - šiomis dienomis kviečia žmones neiti į prekybos centrus. Akcijos organizatoriai skelbia, kad siekia „atkreipti dėmesį į nepagrįstą kainų kėlimą maisto produktų prekybos tinkluose“. „Mūsų tikslas ne akcijos, o nuolat prieinamos kainos“, - rašo organizatoriai.

Mažmeninės prekybos tinklo „Norfa“ atstovas spaudai Darius Ryliškis Eltai komentavo, kad kiekvienas asmuo turi teisę rinktis, kur apsipirkti.

„Produktų kainas reguliuoja rinka. Jos priklauso anaiptol ne vien nuo prekybininkų, tarp kurių šalyje vyksta stiprios varžytuvės. Kainas apsprendžia gamintojai, tiekėjai, augintojai, derlius, mokesčiai, sezoniškumas, kuro kainos ir taip toliau. Beje, „Norfos“ pigiausių produktų segmente kainos išlieka stabilios jau bent porą metų. Suprantama, yra prekių, kurios pabrango, bet yra ir tokių, kurių kaina išliko panaši į anksčiau buvusią, o dalis produkcijos netgi pigo“, - teigė D. Ryliškis.

Praktika ir skaičiai rodo, kad jokių ženklesnių praradimų valstybei, mokesčių surinkimui ar verslui pardavimų prasme nebūna.

Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vykdantysis direktorius Laurynas Vilimas Eltai sakė, kad ne vienerius metus vykstanti akcija verslo negąsdina. „Praktika ir skaičiai rodo, kad jokių ženklesnių praradimų valstybei, mokesčių surinkimui ar verslui pardavimų prasme nebūna. Kiekvieną kartą tai būna proga pažiūrėti, dėl ko žmonės nepatenkinti, ir leistis į diskusiją su jais, aiškinti kainų dinamiką, kodėl jos tokios, ar jos iš tiesų aukštos lyginant su kitomis šalimis. Informaciją pateikia ir Lietuvos bankas, Konkurencijos taryba“, - sakė L. Vilimas.

Per vieną iš ankstesnių tokių boikoto akcijų dalyviai organizavosi autobusus važiuoti apsipirkti į Lenkiją. Verslas praėjusiais metais teigė dėl akcijos nepatyręs pastebimo nuostolio.

Šiais metais organizuojama akcija vasario 16-18 dienomis sutampa su vadinamu „ilguoju savaitgaliu“ - vasario 16 d., penktadienis, yra valstybinė šventė - nedarbo diena.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
jo sugalvokite kad tomis dienomis nevalgysite koks čia boikotas jei prieš tai prisipirksite ir po to visu greičiu varysite į parduotuvę pirkti jiems tas pats kurią dieną pirksite vistiek pirksite o kaip rašo mažose parduotuvėse imsiu kaip pavyzdį Kalotė priemiestis ir ko ten rasi tik alkoholio o daugiau jokio pasirinkimo ir viskas žymiai brangiau nei mieste mineralinio butelis 80 centų prekybininkų prieš Valentino dieną pridėlios niekučių ir išpirksite

Nu

Nu portretas
kaip tu žmogus apsipirkinėsi mažose parduotuvėse, jei mažosios (kaip ir smulkieji ūkininkai) beveik visos seniai sunaikintos? Vien mano rajone trys viena po kitos bankrutavo beveik prieš dešimtmetį. Ne be valdžios pagalbos, aišku. Visokios inspekcijos kratydavo jas taip, kaip didžiųjų tinklų niekada nekrato, o jau apie mokesčių lengvatas smulkieji net pasapnuot negalėjo, kai buvo kažkada pasiklydęs pasiūlymas seime šiek tiek smulkiųjų gyvenimą palengvinti, visokios maksimos su akropoliais taip užklykė apie "nesąžiningą konkurenciją", kad pasislėpė siūlytojai po tribūna... Pamiršot jau?

...

... portretas
Reikia ruoštis visų PC blokadai, bet - blokuot reikia TIK vieną tinklą, tarkim - pagal paskutinio Teleloto kamuoliuko spalvą.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių