Prekybininkai: apribojus bankinius mokesčius, sutaupysime milijonus

  • Teksto dydis:

Prekybininkai džiaugiasi Europos Komisijos siūlymu riboti bankinius mokesčius ir tikina, kad finansinės institucijos neperkels mokesčių vartotojams, nes taip tiesiog rizikuotų prarasti dalį klientų.

Kai kurie Lietuvos verslininkai abejoja, ar šis reglamentas realiai veiks Lietuvoje ir ar bankams nebus palikta landų išlaikyti tarifus, penktadienį rašo "Verslo žinios".

"Mokėdami nuo apyvartos 1 proc., per metus prarasdavome milijonus. Tuo labiau kad per akcijas kai kurios prekės parduodamos už savikainą. Kai mokesčiai bus sumažinti, sutaupysime", - perspektyvą mato "Lietkoopsąjungos" valdybos pirmininkas Robertas Miliauskas.

Jis spėja, kad Europos Komisija (EK) pajėgi suvienodinti tarifus. Verslininkas primena, kad panašus reguliavimas jau yra - mobiliojo ryšio paslaugos. Nors buvo gan didelis pasipriešinimas, EK tarifus atpigino.

Kauno regiono smulkiųjų ir vidutinių verslininkų asociacijos pirmininkas Arturas Mackevičius abejoja, kad bankai mokesčius perkels vartotojams. "Dėl to prarastų dalį klientų. Be to, aiški tendencija, kad valstybių vadovai skatina, jog kuo daugiau žmonių naudotųsi kortelėmis, nes taip lengviau kontroliuoti ir mokesčių mokėjimą", - teigia A.Mackevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių