Prekyba Vėlinių gėlėmis - vangi, pagyvėjimo laukiama ketvirtadienį

Pastarosiomis dienomis vyravę prasti ir vėsesni orai stabdė gėlių kapams pardavimus. Pagyvėjimą prekybininkai sako pajutę tik trečiadienį, tačiau kai kurie turgaus prekeiviai jau dabar sako esantys tikri, kad teks skaičiuoti nuostolius.

Tradiciškai jau rugsėjo pabaigoje klientams pradėję siūlyti įvairių dydžių ir kainų žvakių bei gėlių artimųjų kapams puošti, pastarosiomis dienomis prekybos centrai lūžta nuo jų gausos.

Pasak didžiųjų prekybos tinklų atstovų, Vėlinėms skirtų prekių kainos lieka panašios kaip ir pernai. Žvakių kainos svyruoja nuo keliasdešimties centų iki 20 litų. Populiariausios – lietuviškos ir ilgiau degančios bei nuo vėjo apsaugotos vidutinio dydžio žvakės. Jos kainuoja iki 4 litų. O vazonėlių su chrizantemomis kainos svyruoja nuo 4 iki 19 litų. Populiariausios išlieka baltos spalvos gėlės.

Pastebima, kad kai oras prastesnis – geriau perkamos dirbtinės

„Dirbtinės gal ilgiau stovės. Turim ir tikrų pasodinę, bet galvojam, kad žiemai paliksim dirbtines“, – sakė LRT Televizijos kalbinta moteris.

Gyventojai atkreipia dėmesį, kad prekybos centruose gėlės pigesnės nei turguje.

„Dabar, kai yra nuolaida, gal ir nieko. Važiuok į turgų – šalta. Nuvažiuot ir parvažiuot – 4 litai, na, išeina tas pats“, – svarstė pirkėja.

Turgūs – pilni puokščių iš gyvų ar dirbtinių gėlių. Jų kaina – nuo kelių iki keliasdešimties litų. Chrizantemų šakelę galima nusipirkti ir už 3 litus. Esą kainos – tokios pat, kaip ir pernai, tačiau pardavėjai skundžiasi: tokių blogų metų nepamenantys. Ir pirkėjų nelabai užsuka, o ir atėjusieji piniginių atverti neskuba.

„Mes negalim konkuruot su parduotuvėm, kadangi mums ir vieta kainuoja, ir patentai, ir visi mokesčiai dėl kelių gėlyčių užkrauti yra. Taip kad džiaugiesi, kad nupirko, kitą kartą už savikainą pardavinėji“, – kalbėjo prekiautoja gėlėmis.

Pastarosiomis dienomis mažai pardavę, turgaus prekiautojai atsigriebti tikisi šiandien ir ryt. Jie sako pastebėję, kad tomis dienomis dauguma perka į kainas nebekreipdami dėmesio. Kapus papuošti – vis tiek reikia. Tad pardavėjai gėles ketina pabranginti litu ar dviem.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių