Prašoma paramos daugiabučiams, nusprendusiems diegti saulės elektrines

  • Teksto dydis:

Saulės energetikos propaguotojai ragina valdžią skirti paramą daugiabučiams, nusprendusiems diegti saulės modulius ir gaminti elektrą, leisti lengviau prekiauti elektra su kaimyniniais pastatais.

Energetikos ministerija sako norinti, kad saulės energetikos skatinimas būtų naudingas patiems gyventojams, o ne ragintų užsiimti komercija.

Saulės energetikos propaguotojai sveikina valdžią, nuo lapkričio supaprastinusią biurokratines kliūtis daugiabučiams, nusprendusiems diegti saulės elektrines. Tačiau saulės energetikos asociacija valdžią ragina eiti toliau - skirti subsidijas nusprendusiems ant daugiabučių montuoti saulės elektrines, leisti, apeinant ESO tinklą, prekiauti elektra su kaimyniniais pastatais, kurti elektros kooperatyvus.

„Mums būtina įvesti dar ir tokį modelį, kad kiekvienas gaminantis galėtų ne tik sau sunaudoti ar į tinklą atiduoti už kelis centus, bet ir parduoti šalia įsikūrusiai kavinei, vaikų darželiui, advokatų biurui ar bet kam, kas norėtų pirkti. Kalba eina apie tai, kad mažmeninėje elektros rinkoje gali susikurti tokie sprendimai kaip „Uber“, – siūlo Vartotojų organizacijų aljanso tarybos narys Kęstutis Kupšys.

Išsamiau – Tomo Kavaliausko reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
KIEKVIENAS, įsirengęs bent vieną foto-plokštę bus priverstas mokėt VIAP nepriklausomai nuo saulėtų dienų skaičiaus.

karbauckis

karbauckis portretas
O Elektra ne akcizine preke? Reikes pakelt akciza

sveikinu

sveikinu portretas
Valstieciai garantuoju neleis, taip kaip ir kriptovaliutas uzdraus, kaip ir GPM padidins nuo 15 iki 24 2018 ais. Sveikinu
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių