Prasideda elektroninis interesų deklaravimas

Nuo trečiadienio Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) ir Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) pradeda elektroninį privačių interesų deklaravimą.

Visi asmenys, privalantys deklaruoti privačius interesus, naujos formos deklaracijas turės pateikti per porą mėnesių - iki rugsėjo 30 dienos, pranešė VTEK.

Šias deklaracijas bus galima pildyti tik elektroniniu būdu ir teikti per Valstybinės mokesčių inspekcijos elektroninio deklaravimo sistemą (EDS), popierinių deklaracijų atsisakoma visiškai.Iš naujo deklaruoti interesus turės visi - ir tie, kurie jau anksčiau yra užpildę popierines deklaracijas, ir tie, kam tai teks padaryti pirmą kartą.

Mat Seimas išplėtė asmenų, dirbančių valstybinėje tarnyboje, sąvoką. Deklaruoti interesus reikės ir asmenims, pretenduojantiems dirbti valstybinėje tarnyboje, bei valstybės politikų visuomeniniams konsultantams, padėjėjams, patarėjams.

Be to, VTEK primena, kad Seimas priėmė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo pataisas, todėl dabar deklaruoti reikės gerokai didesnę - per 10 tūkst. litų - sandorio vertę nei buvo iki šiol.


Šiame straipsnyje: Interesų deklaravimasVMI

NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Deklaruoja, bet visuomenei neatskleidžia (privatūs interesai).

trew

trew portretas
jeigu atskleis tai visi isigas, tas deklaravimas tik akiu dumimas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių