Prancūzijos restoranuose du patiekalai – už vieno kainą

Garsūs prancūzų virtuvės šefai paskelbė akciją, kuria krizės laikais bandoma privilioti į restoranus daugiau valgytojų.

Nuo rugsėjo 17-osios prasideda Prancūzų kulinarijos savaitė, per kurią net tūkstantyje restoranų visoje Prancūzijoje sumokėjus už vieną patiekalą antrą bus galima gauti dykai, praneša LRT Televizijos Naujienų tarnyba.

Prancūzijos kulinarija įtraukta į UNESCO kultūros paveldo sąrašą. Garsūs virtuvės šefai nori, kad ekonomikos krizė nesužlugdytų to, ką puoselėjo daugybė kartų. Todėl per Prancūzų kulinarijos savaitę du patiekalus bus galima suvalgyti už vieno kainą. Gal tuomet bus daugiau norinčiųjų jų paragauti.

„Norime parodyti, kad restoranų versle svetingumas yra svarbus dalykas. Juk kitos laisvalaikio pramonės šakos turi savo šventes – kino, muzikos festivalius. Todėl per Kulinarijos savaitę būsime dosnūs, kad kuo daugiau žmonių – jaunų ir senų – išgalėtų apsilankyti restoranuose“, – sako virtuvės šefas Alainas Ducasse.

Akcija „Visi į restoraną“ rengiama ne pirmą sykį. Šįkart joje dalyvauja 1200 mitybos įstaigų – prabangių ir vidutinių. Šios siūlys trijų patiekalų pietus mažesne kaina.

„Žinoma, geras maistas kainuoja. Krizės laikais ne kiekvienas gali tai sau leisti“, – teigia vienos užkandinės šeimininkas Ericas Azougas.

Įdomu, ar mažesnės kainos pritrauks daugiau lankytojų, kai Prancūzijos ekonomika vangi, o dar tenka gelbėti skolose paskendusias euro zonos partneres. Nedarbas priartėjo prie kritinės 3 mln. ribos, o darbo vietų ir toliau mažėja.

Bet kalbinti žmonės patenkinti restoranų iniciatyva, kuri gal ir suteiks galimybę daugiau žmonių patirti prancūziškos virtuvės malonumų. Juk kultūros paveldas – ne tik patiekalai, bet ir gardžiavimosi ritualas bei tradicijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių