A. Pranckevičius: nešvelnindama sankcijų, ES nebuvo apgauta iliuzijos dėl Ukrainos

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungos (ES) sprendimas nešvelninti sankcijų Rusijai rodo, kad Europa „nebuvo apgauta iliuzijos“ dėl paliaubų Rytų Ukrainoje, sako Europos Parlamento pirmininko užsienio politikos patarėjas.

„Vakar buvo labai svarbus sprendimas, kad Europos Sąjunga paliko galioti sankcijas. (...) Tai parodo, kad Europos Sąjunga nesumirksėjo ir nebuvo apgauta iliuzijos, kad konfliktas yra išspręstas ir paliaubos yra pilnai įgyvendinamos“, - Lietuvos žurnalistams Briuselyje trečiadienį sakė Arnoldas Pranckevičius.

Pasak jo, ES sankcijos dar kartą bus peržiūrėtos iki spalio 31 dienos ir bus vėl vertinama, ar Rusija laikosi visų taikos plane nustatytų punktų.

Taip pat A.Pranckevičius pabrėžė, jog, nors Ukrainos asociacijos sutarties su ES įsigaliojimas yra atidėtas iki kitų metų pabaigos, šiuo metu Ukraina turi priėjimą prie ES rinkų ir tai suteikia jai galimybę laisviau jaustis.

ES sankcijas Rusijai įvedė dėl Ukrainos Krymo regiono aneksijos ir paramos separatistams Rytų Ukrainoje. Jos apima draudimą atvykti ir turto įšaldymą grupei asmenų, taip pat apribojimus finansų, energetikos ir gynybos pramonėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių