Pradedami uosto kanalo valymo darbai ties SGD terminalu

  • Teksto dydis:

Nuo spalio 3-9 dienos laikinai stabdoma Suskystintųjų gamtinių dujų laivo-saugyklos „Independence“ veikla. SGD laivas-saugykla bus patrauktas iš įprastos terminalui skirtos vietos, esančios prie Kiaulės Nugaros salos. Tuo metu Klaipėdos pietinėje jūrų uosto dalyje bus vykdomi sąnašų valymo darbai, kuriuos atliks Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija.

Dėl šių dar­bų SGD lai­vas-saugykla “Independence“ nuo dujų tiekimo sistemos bei dujų perdavimo įrangos bus atjungtas ir peršvartuotas prie netoli esančios „Klaipėdos Smeltės“ krantinės pirmadienio rytą.

„Pasirengiamieji organizaciniai darbai su Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, reikiamomis institucijomis, taip pat susijusiomis darbų vykdymo šalimis pradėti derinti prieš metus, todėl šiam laikinam SGD laivo peršvartavimui ir veiklos sustabdymui pasirengta atsakingai, nuosekliai ir iš anksto“, – sakė „Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.

Valymo darbai Klaipėdos uosto akvatorijoje vykdomi kiekvienais metais.

„Sąnašų valymo darbai SGD terminalo laivo-saugyklos „Independence“ stovėjimo zonoje bus vykdomi jau antrą kartą. Tokie procesai ir buvo prognozuoti rengiant SGD terminalo poveikio aplinkai vertinimą ir kitus dokumentus, tad Uosto direkcija yra įvertinusi darbų poreikį valyti šią akvatorijos dalį. Darbai suderinti su „Klaipėdos nafta“ ir kitomis institucijomis bei suplanuoti buvo iš anksto“, – sakė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Beveik 13 ki­lo­me­trų il­gio lai­vy­bos ka­na­lo ruo­že šiemet nu­ma­ty­ta iš­siurb­ti iki 400 tūkst. ku­bų smė­lio. Valymo darbai uosto prieigose buvo pradėti praėjusią savaitę, iš čia išsiurbtu švariu smėliu buvo papildyti paplūdimiai ruože nuo Melnragės iki Girulių. Sąnašos jau išvalytos KLASCO apsisukimo rate bei pradėti darbai „Klaipėdos Smel­tės“ lai­vų ap­si­su­ki­mo ra­te, o nuo spalio 3 d. sąnašos bus valomos SGD ter­mi­na­lo teritorijoje. Akvatorijos valymo darbus atlieka „Green Line Shipping“.

Siekiama, jog dugno valymo darbai būtų atlikti maksimaliai operatyviai ir, kad SGD ter­mi­na­lo eksploatacija būtų pradėta pagal numatytą planą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ  portretas
Reikia II-tro SGD terminalo žinant, kad visi daugėja dujų poreikis ! Lietuvos profesionaliems videografams, režisieriams, operatoriams... rekomenduotina naudoti kameras RED !.

BHUDE SCOTT

BHUDE SCOTT portretas
Sveiki Bhude Scott paskolos organizacija susiformavo siekiant padėti žmonėms poreikius padeda ,: pavyzdžiui, finansinės paramos. Taigi, jei jūs einate per finansinių sunkumų ar esate kokiame nors finansų netvarka, ir jums reikia lėšų pradėti savo verslą ar jums reikia paskolą apmokėti savo skolą arba sumokėti savo sąskaitas, pradėti gražią verslą, arba esate ieškant ją sunku gauti kapitalo paskola iš vietos bankų, susisiekite su mumis šiandien elektroniniu paštu: bhudescottloancompany@yandex.com už Biblija sako "Lk 11:10 Kiekvienas, kuris prašo, gauna; tas, kuris ieško, randa; ir tam, kuris paskambina, durys bus atidarytos "Taigi neleiskite darbas galimybę perduoti Jums nes Jėzus yra tas pats vakar, šiandien ir per amžius daugiau informacijos prašome darbas yra rimtų pažiūrų ir Dievas bijo žmonių. Jei esate finansiškai aušros ir jums reikia paskolą prašome susisiekti su mumis elektroniniu paštu: bhudescottloancompany@yandex.com

auuuu prokurorai

auuuu prokurorai portretas
va cia tai paplaus pinigo mokesciu moketoju,amzinas biznis,kaip Lokys,Hidrostatyba...akcininkai aiskus,raudonsnukiu komuniagos kasa...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių