Postūmis jaunam verslui Klaipėdoje – „Inolaboratorija“

  • Teksto dydis:

Verslo idėjų dirbtuvės atveria klaipėdiečių potencialą, kuris, kaip tikimasi, pritrauks ir investuotojų dėmesį. Atranką įveikę „Inolaboratorijos“ dalyviai Klaipėdos mokslo ir technologijų parke (KMTP) jau greitai susitiks su juos konsultuosiančiais mentoriais. Suvienijus jėgas inovatyvias idėjas bus siekiama išplėtoti iki konkretaus verslo modelio.

Idėjos vertė – specialistų akimis

Dirbtuvių organizatoriai pretendentų ir jų idėjų į griežtus rėmus neįspraudė. „Ragindami dalyvauti „Inolaboratorijoje“ drąsinome kuo daugiau ir kuo įvairesnių idėjų traukti iš stalčių. Siekiame suteikti žmonėms galimybę pasitikrinti, ar jų sumanymas išties svarus, ar, ekspertų nuomone, jis gali būti sėkmingai plėtojamas ir tapti realiu verslu, naujais produktais, naujomis darbo vietomis“, – kalbėjo KMTP komunikacijų vadovas Andrius Sutnikas. Jis taip pat pažymėjo, kad idėjos kuriama vertė nebūtinai turi teikti išimtinai finansinę naudą – ji gali būti ir kitokia.

Organizatoriai sulaukė 13 pretendentų paraiškų. Idėjų spektras – nuo IT sprendinių, pavyzdžiui, mobiliųjų programėlių – iki socialinių inovacijų.

Jaunimas aktyvus

Į kvietimą dalyvauti „Inolaboratorijoje“ atsiliepė ne tik pirmus veiklos žingsnius žengiančios įmonės, bet ir moksleiviai. „Jaunimas vysto idėjas apie naujas žinių dalijimosi platformas internete, svajoja įkurti šiuolaikišką laisvalaikio centrą, galintį suteikti plačias saviraiškos, bendravimo ir bendradarbiavimo galimybes. Sumanymai sveikintini. Net jei ne visos idėjos toliau bus vystomos drauge su mūsų mentoriais, regime galimybę jas toliau plėtoti su kitais partneriais mieste“, – sakė KMTP inovacijų vadybininkė Erika Zavackienė.

Klaipėdiečiai „Inolaboratorijai“ pateikė ir ekologinio pobūdžio idėjų. Viena jų – perdirbto plastiko panaudojimas inovatyvios transporto priemonės gamyboje.

Pateiktas paraiškas šią savaitę vertina kompetentinga komisija, sudaryta iš verslo, mokslo ir savivaldos institucijų atstovų. Apie rezultatus „Inolaboratorijos“ pretendentai bus informuoti lapkričio 7 d. Darbas su atrinktais dalyviais vyks iki gruodžio 1 d. Finalinio renginio metu Klaipėdos mokslo ir technologijų parke išvystytos verslo idėjos bus pristatytos potencialiems investuotojams.

Solidi mentorių komanda

Kadangi didžiausia „Inolaboratorijai“ pateiktų verslo idėjų dalis susijusi su IT sprendiniais, pirmiausia suformuota būtent šios sferos mentorių komanda. Savo dalyvavimą projekte jau patvirtino keturių solidų įdirbį turinčių ir sėkmingai veikiančių kompanijų atstovai. Jauniems ar būsimiems verslininkams jie stengsis perteikti vertingų žinių, praktinių patarimų išgryninant idėją iki konkretaus verslo modelio, atsakys į rūpimus klausimus.

Mentorių gretose – didžiausias Baltijos šalyse informacinių technologijų sprendimų ir paslaugų teikėjas „Atea“. Įmonei Baltijos šalyse dirba daugiau nei 700 darbuotojų, o bendra apyvarta 2015 metais siekė 107 mln. eurų.

Taip pat su „Inolaboratorijos“ dalyviais dirbs „Omega Technology“ specialistai. Dukterinė stambios norvegų IT kompanijos įmonė – viena Klaipėdos mokslo ir technologijų parko senbuvių, sėkmingai veikianti, aktyviai įsitraukianti į projektus ir su Klaipėdos universitetu.

Inovatyvių IT idėjų autoriams žengti pirmuosius žingsnius šioje sferoje padės ir „BSS IT“. Įmonė siūlo platų IT sprendimų spektrą: verslo, personalo, dokumentų, nekilnojamojo turto, pensijų ir investicinių fondų valdymo, buhalterinės apskaitos, verslo analitikos sistemas.

„Inolaboratorijoje“ savo žiniomis taip pat dalinsis kompanija „Emotion“. Interneto svetainių ir elektroninių parduotuvių kūrimo specialistai pateiks daug praktinių gairių tiems, kurie mąsto apie panašią veiklą.

Mentorių komandą dar papildys kitų sričių specialistai, konsultacijas „Inolaboratorijos“ dalyviams teiks teisininkai.

Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas „inolaborantams“ suteiks kūrybišką aplinką savo idėjoms auginti. Projekto dalyviams bus nemokamai suteikta inkubavimo paslauga „Teo idėjų šiltnamyje". Čia vyks konsultacijos su mentoriais, bus galima naudotis šiuolaikiškomis priemonėmis verslo susitikimams, idėjų pristatymui ir tobulinimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių