Populiarėja krikštynų proga vaikui dovanoti draudimą

Nepaisant ekonominio sunkmečio, vis daugiau žmonių rūpinasi savo vaikų draudimu, taip ne tik apsidrausdami nuo nelaimingų atsitikimų, bet ir kaupdami pinigus jų studijoms ar savarankiško gyvenimo pradžiai. Kai kurios draudimo bendrovės pastebi, kad vaikų draudimu vis dažniau pasirūpina ne tik tėvai, bet ir krikštatėviai ar seneliai.

Daugelis gyventojų Lietuvoje turi krikštavaikių, tačiau, vienos draudimo bendrovės atlikta apklausa parodė, kad nelaimės atveju jais pasirūpinti galėtų tik pusė. Pagal Bažnyčios mokymą, krikštatėvių pareigos apima ne tik religinį auklėjimą. Jie tėvams turi padėti auginti vaiką, o nutikus nelaimei – pasirūpinti jo ateitimi.

Savo krikšto dukros draudimu pasirūpinusi Snieguolė sako, kad tarp jos draugų tai – vis labiau populiarėjanti dovana krikštynų proga.

„Tėvų galimybės to padaryti neleidžia, be to, tai viena iš dovanų vaikui. Esu įsipareigojusi ne tik pirkti vaikui žaislus, pramogas, bet ir rūpintis jo saugumu“, – sako Snieguolė Makulavičienė.

Draudimo bendrovių atstovai sako, kad šiuo metu žmonės dažniausiai renkasi studijų draudimą. Taip yra pasirūpinama vaikų finansine gerove, jei tėvams nutiktų nelaimė. Taip pat kaupiamos lėšos vaikų studijoms ir savarankiško gyvenimo pradžiai. Vidutiniškai studijų draudimo sutartys sudaromos penkiolikai metų.

„Didesnioji dalis renkasi studijų draudimą ir pradeda kaupimą. Kiti draudžia tik nuo nelaimingų atsitikimų. Tai atsitinka tais atvejais, kai ne tik tėvai draudžia savo atžalas, bet ir krikštavaikiai yra apdraudžiami arba seneliai draudžia anūkus. Tokia tendencija pastaruoju metu pastebėta“, – sako vienos draudimo bendrovės atstovė Audronė Kupliauskienė.

Specialistai sako, kad vaikus drausti labiausiai motyvuoja sunki finansinė padėtis, studijų sistema, besikeičiantis supratimas. Kasmet sudaroma maždaug po 10 tūkst. naujų sutarčių ir šis skaičius nuolat auga. Šiuo metu jis viršija 80 tūkstančių.

„Vis daugiau sutarčių sudaroma tiktai gimus vaikui. Pirmaisiais metais sudaroma apie 20 proc. sutarčių. 30 proc. jų sudaroma, kai vaikas yra 1–3 metų amžiaus. Taigi, daugiau nei 50 proc. sutarčių sudaroma per pirmus trejus gyvenimo metus“, – pastebi Lietuvos gyvybės draudimo įmonių asociacijos prezidentas Artūras Bakšinskas.

Vidutinis mėnesinis vaikų draudimo įmokos dydis šiuo metu yra apie 125 litai. Iš viso per mėnesį vaikų ateičiai atidedama apie 10 mln. litų.


Šiame straipsnyje: Vaikų draudimasvaikaiDraudimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių