Politologas siūlymą mažinti PVM tarifą mėsai sieja su rinkimais

  • Teksto dydis:

Socialdemokratų siūlymą mažinti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifą politologas Ramūnas Vilpišauskas sieja su artėjančiais Seimo rinkimais.

„Nemažai studijų rodo, kad konkretiems produktams sumažinus PVM tarifą kainos pasikeičia nereikšmingai, todėl toks siūlymas pirmiausia, manau, orientuotas į artėjančius rinkimus ir rodo norą parodyti iniciatyvą, kad kažkas daroma, reaguojant į diskusijas dėl išaugusių maisto produktų kainų“, - BNS penktadienį sakė Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto direktorius R.Vilpišauskas.

Premjeras Algirdas Butkevičius, finansų ministras Rimantas Šadžius ir socialdemokratų frakcijos atstovai Seime penktadienį sutarė, kad atšaldytai ir šviežiai mėsai būtų taikomas lengvatinis 5 arba 9 proc. PVM tarifas. Pasak ministro pirmininko atstovės, toks siūlymas artimiausiu metu bus pateiktas Vyriausybei ir Seimui, o jam pritarus, naujas tarifas įsigaliotų nuo spalio.

„Kai siūloma konkretiems produktams mažinti mokesčių tarifus, visada kyla klausimų, kokie yra produktų pasirinkimo kriterijai, ar nedaromas lobizmas. (...) Daugelis ekonomistų linkę siūlyti tokiais atvejais kalbėti apie bendrus mokesčių tarifus ir jų keitimą“, - kalbėjo R.Vilpišauskas.

„Tokie pasiūlymai tik motyvuoja kitų sektorių atstovus užsiimti lobizmu dėl savo maisto produktų apmokestinimo, bet gyventojų, vartotojų interesai paprastai čia yra nuošalyje ir jiems tai neturi didelės įtakos“, - sakė politologas.

Socialdemokratų frakcijos Seime seniūnė Irena Šiaulienė BNS sakė, kad susitikimuose verslininkai buvo pažadėję nekelti mėsos kainų, sumažėjus PVM tarifui.

Pagal įstatymus, PVM pakeitimai gali įsigalioti tik po 6 mėnesių nuo jų priėmimo Seime arba anksčiau, jei jie priimami kartu su biudžeto pataisomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
pagal autorių-vyriausybė, iki rinkimų, visiškai turėtų NEDIRBTI,arba dirbti tik BLOGUS DARBUS.Ko gero,tai tuščias TAUZIJIMAS-nesuvokia svarbos. Manau,\privatus savininkas už tokį "darbą" nemaitintų.Kas svarbiausia,kad tokie"DARBO PERLIUKAI"neretas atvejas.Negi autorius nemato,kad skurde gyvena apie 30% šalies gyventojų ir kokios jų bėdos.SVEIKINU,TAI KĄ DARO SOCIALDEMOKRATAI ir pensininkų vardu,PRAŠAU DAR ŠIAIS METAIS PADIDINTI PENSIJAS.

tegu sieja

tegu sieja portretas
su kuo nori, svarbu sumažinti
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių