Policijos perspėjimai apie sukčius aidi net bažnyčioje

Pastaruoju metu įsismaginusius telefoninius sukčius policija stengiasi pažaboti patarimus dalydama net maldos namuose.

Sekmadienį Kauno Šv.Mykolo Arkangelo (Įgulos) bažnyčioje po šv. Mišių Kauno apskrities policijos pareigūnai kreipėsi į tikinčiuosius, norėdami dar kartą priminti, kaip nepakliūti į sukčių žabangas.

Policijos teigimu, jeigu kažkas paskambina telefonu ar atsiunčia trumpąją telefono žinutę ir prašo pervesti pinigų į banko sąskaitą ar atnešti vertingų daiktų, tai greičiausiai yra sukčiai. Paprastai jie siekia išvilioti pinigus pranešę apie į nelaimę patekusius giminaičius ar šeimos narius. Gavus tokią žinią, policija pataria nesijaudinti ir neskubėti pildyti sukčių paliepimo atnešti pinigų ar vertingų daiktų į sutartą vietą. Užuot tai darius, reikėtų paskambinti artimiesiems ir įsitikinti, ar jiems viskas gerai.

Būna atvejų, kai sukčiai praneša apie esą laimėtą loteriją. Sulaukus tokio pranešimo, derėtų išsiaiškinti, ar tokia loterija iš tiesų vyksta, nenešti pinigų už laimėtą prizą nepažįstamiems žmonėms, o prizų važiuoti atsiimti patiems.

Kartais sukčiai prašo papildyti mobiliojo telefono sąskaitas, pasakyti papildymo kortelių kodus, pervesti į nurodytas sąskaitas pinigų. Pareigūnai primygtinai pataria nesakyti savo sąskaitos numerio, banko kortelės PIN kodo, slaptažodžių – banko darbuotojai to niekada neprašo.

Policija apie įtariamus sukčiautojus prašo pranešti telefonu 02 arba 112.

 

Pastarąjį kartą Kaune į sukčių spąstus pateko garbaus amžiaus moteris.

Praėjusį ketvirtadienį kaunietei N.N., gimusiai 1938 metais, į namų telefoną paskambino asmuo, prisistatęs jos sūnumi, ir pasakė, kad per eismo įvykį sužalojo mergaitę, o jai gydyti esą reikia 8 tūkst. litų.

Bekalbant telefonu, į namus atėjo moteris su maždaug dvejų metų berniuku, prisistačiusi sužalotos mergaitės mama. Kaunietė jai atidavė pinigus.


Šiame straipsnyje: sukčiaipinigai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių