Policija sulaikė svetimu vardu greituosius kreditus ėmusį jaunuolį

Ukmergės rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai trečiadienį sulaikė sukčiavimu įtariamą Vidiškių seniūnijos Pamernackų kaimo gyventoją 21 metų Edvardą Auglį. Įtariama, kad nuo jo nukentėjo šeši Ukmergės rajono gyventojai.

Pirmoji E.Auglio auka į policiją kreipėsi antradienį. Vėliau gauta dar daugiau nukentėjusių žmonių pareiškimų.

Pasak policijos pranešimo, E.Auglys, įgijęs žmonių pasitikėjimą - dažniausiai jaunų merginų arba tų, kurių materialinė padėtis gana sunki - įkalbėdavo juos sudaryti elektroninės bankininkystės sutartis. Vaikinas sukurdavo istoriją: neva mama ar draugas, dirbantys užsienyje, į jo banko sąskaitą turi pervesti pinigus. Tačiau sąskaita yra užblokuota, todėl ja negalima naudotis.

E.Auglys prašydavo leisti pasinaudoti sąskaitomis, o už tai pažadėdavo 150 litų atlygį. Pasinaudodamas prisijungimo prie elektroninės bankininkystės duomenimis, klastos neįtariančių žmonių vardu su greitąsias paskolas teikiančia bendrove, įtariamasis sudarydavo sutartis paskoloms gauti. E.Auglys paimdavo 750 litų dydžio greituosius vartojimo kreditus. Vėliau kiekvienam sąskaitos turėtojui duodavo po 150 litų, o likusius pinigus pasisavindavo. Nukentėjusieji apie apgaulę suprato tik gavę pranešimus iš kredito bendrovės.

E.Augliui pateikti įtarimai dėl sukčiavimo. Vaikinas praeityje jau yra teistas už sukčiavimą. Ukmergės rajono apylinkės prokuratūra penktadienį kreipėsi į teismą dėl kardomosios priemonės E.Augliui paskyrimo.

Įtariama, kad nukentėjusių gyventojų gali būti daugiau. Asmenis, E.Auglio prašymu sudariusius elektroninės bankininkystės sutartis ar pateikė savo elektroninės bankininkystės duomenis, policininkai prašo kreiptis į juos.


Šiame straipsnyje: sukčiaipinigai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių