Poilsiautojai iš Lietuvos Ventspilyje: čia galime sau leisti kur kas daugiau

Latvijos kurortiniame miestelyje Ventspilyje pamatyti lietuvių šeimą yra nesudėtinga: vasarą čia atvykstančių - gausu. Kalbinti svečiai iš Lietuvos pasakoja, kad čia atvykti verta ir dėl mažesnių kainų, ir dėl geresnio aptarnavimo, rašo delfi.lt.

Viešbučiuose ir turizmo informacijos centre Lietuvos gyventojų laukia malonios staigmenos: čia lietuvių kalba miesto savivaldybė kartu su turizmo informacijos centru leidžia kurorto naujienų laikraštį, be to, yra papildomos informacijos lietuviškai.

Svečiai iš kaimyninės šalies Ventspilyje vertinami – jų su šeimomis itin gausiai atvyksta vasarą. Tuo įsitikino ir DELFI: lietingą popietę Ventos upės pakrantėje daugiausiai vaikšto lietuvių šeimos.
„Atostogoms Ventspilį pasirinkome todėl, kad čia patrauklesnės kainos, aptarnavimas malonesnis ir nėra žmonių grūsties kaip Šventojoje ar Palangoje. Anksčiau atostogaudavome Lietuvos pajūryje, bet mums patinka čia esanti erdvė, ramybė, o ir priėjimas prie pajūrio daug patogesnis“, - pasakojo su keturių asmenų šeima prie Latvijos jūros atvykęs vilnietis Kęstas.

Pasak jo, ne mažiau svarbu ir tai, kad Ventspilyje yra pigiau nei Lietuvos pajūryje nuomotis būstą. Tiesa, viešojo maitinimo paslaugos kainuoja tiek pat, kiek Lietuvoje arba net brangiau.

„Jeigu palyginti būsto nuomos kainas, Lietuvoje jos yra dvigubai didesnės. Mūsų pajūryje sunku rasti išsinuomoti butelį už 150 litų, o čia – jokių problemų. Už 100 eurų (345 litus) galima gyventi keturias dienas bute netoli jūros, o toliau – ir už 50 litų para. Man patinka, kad aptarnavimas čia tikrai geresnis, patiko ir kaip šeimininkai kalba, ir kaip viskas paruošta, smulkmenos – malonesnės“, - dėsto poilsiautojas.

Į Ventspilį Kęstas su šeima šiemet atvyko pirmą kartą ir sako svarstantis, gal kitąmet verta vykti į Liepoją.

„Mes čia atostogaujame antrą dieną, bet pabūsime iš viso savaitę. Pastebėjau, kad Ventspilyje paplūdimiai daug tvarkingesni, kur reikia – padažyta, tad bendras vaizdas iš karto geresnis. Kai lietus lijo, su vaikais buvome vandens parke. Čia yra mažiau atrakcionų nei Lietuvoje, bet ir kaina mažesnė, taigi, manau, kad Ventspilyje tikrai neprastesnė situacija“, - apibendrino Vilnietis.
Atvyko patys ir pasikvietė artimuosius

Netoli Kauno gyvenanti Vaida sako, kad į Ventspilį atvyksta ne pirmą kartą, o šiemet čia atvažiavo ne tik su savo šeima, bet pasikvietė ir daugiau giminių.
„Šią vietą mums parodė brolis, kuris gyvena Klaipėdoje ir su šeima nuolat čia poilsiaudavo. Prikalbino mus, o dabar jau dauguma mūsų brolių ir seserų čia yra buvę su šeimomis. Šį kartą atkeliavome ne tik su savo šeima, bet pasikvietėme ir pusseserės šeimą“, - pasakoja moteris.


Šiame straipsnyje: Ventspilisjūrapoilsisatostogos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Lora

Lora portretas
Latvijos visas pajuris - nuostabus! Teko atostogauti Liepojoje - labai patiko. Kokia laime, kad mes, leituviai, brolius-latvius turime. Aciu Dievui uz tai!

w

w portretas
Musu pajuris - auksinis. Per ta pora-trejeta menesiu nuomotojai nori uzsidirbti visiems metams,tai lupa devynis kailius. Nuvaziaves sumoki fantastiska kaina uz nuoma,o jeigu dar pradeda lyti,tai is viso nera ka veikti - kiek gali sliauzioti ta Basanaviaus gatve. Geriausia vaziuoti i uzsienio kurortus,tan tiek pat sumokesi ir turesi ir ora gera,ir jura silta ir puiku maitinima. Aisku,gaila,kad Palanga pasidare daugeliui neikandama,nors,jei geras oras,zmoniu pilna. Bet kainos...

dfg

dfg portretas
Labai faina Ventspily, jeigu kada vaziuosiu prie Baltijos juros, tai tik ten
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių