Po rekordinio kruizinės laivybos sezono – nuosmukis?

Uostamiestyje finišavo rekordinis kruizinės laivybos sezonas. Šiemet pusšimčiu laivų į Klaipėdą atplaukė daugiau nei 64 tūkst. turistų. Nors, specialistų teigimu, dar anksti prognozuoti kitus metus, tačiau kol kas savo vizitus į Klaipėdą yra numatę tik 25 laineriai.

Paskutinis šiųmetis kruizinis laineris "Aida vita" pro Klaipėdos uosto vartus įplaukė vakar.

Sezoną uždariusiu laineriu į Klaipėdą atvyko per tūkstantį turistų iš įvairių pasaulio šalių.

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorės Romenos Savickienės teigimu, šis kruizinės laivybos sezonas turizmo sektoriaus atstovams buvo darbingas. Ji pabrėžė, kad atplaukė rekordiškai daug turistų.

"Ir praėjusiais metais, ir šiemet buvo po 51 laivą, bet šiais metais keleivių skaičius buvo 6,6 proc. didesnis", – informavo R.Savickienė.

Šiais metais Klaipėdoje apsilankė 64 193 turistai. Sezono metu jokių didesnių trukdžių nebūta. Tiesa, jis pateikė ir iššūkių. Šiemet pirmą kartą vienas laivų uoste iš anksto suplanavęs praleido naktį, o pačioje sezono pradžioje vieną dieną teko priimti net tris lainerius.

Pašnekovės teigimu, šiemet kruizinės linijos džiaugėsi, jog turistai domėjosi jiems siūlomomis ekskursijomis. Maždaug 50–60 proc. laineriais į Klaipėdą atvykusių užsieniečių pasirinko jiems siūlomas keliones po miestą bei aplinkines vietoves.

Anot R.Savickienės, pastebima, kad šiuo metu į uostus atvyksta vis didesni kruiziniai laivai, atplukdantys vis daugiau keleivių.

To, anot centro direktorės, griebiamasi ir tam, kad pigtų pačios kelionės.

Laivais į uostamiestį šiemet atkeliavusieji vidutiniškai čia išleisdavo 25–40 eurų. Jei skaičiuotume, kad kiekvienas turistas išleido po 25 eurus, išeitų, jog per šį sezoną atvykėliai Klaipėdoje paliko 1,6 mln. eurų.

"Esu tikra, kad taip tikrai gali būti. Matydavome, kad kartais turistai, pirkdami kokius nors daiktus, išleidžia daugiau. Taigi tos minimalios sumos lūkesčiai tikrai gali būti tokie", – pastebėjo R.Savickienė.

Nors šis sezonas turizmo sektoriaus atstovams ir buvo itin džiugus, tačiau ar toks pats geras bus ir 2017-ųjų, – prognozuoti sunku. Kitiems metams savo keliones į Klaipėdą yra numatę tik 25 laivai.

Tiesa, atvyksiančių lainerių sąrašas dar tik pradėtas formuoti. Jis bus pildomas iki pat kovo pabaigos – balandžio pradžios.

"Mes tikrai tikimės, kad atvyks daugiau nei 25 laivai. Žinoma, nebūna visiškai vienodų sezonų. Kruizinis turizmas yra labai banguojantis", – teigė R.Savickienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ  portretas
Nauja krantinė kruzo laivams Smiltinėje pritrauks dar daugiau kruzo laivų net ir žiemos metu, nes Kuršių Nerija yra labai graži ir žiemos metu, kai prisninga !.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių