Planas išgauti lietuviškų skalūnų dujų žlugo

Planai žvalgyti ir išgauti skalūnų dujas Vakarų Lietuvoje, Tauragės ir Šilutės rajonuose, yra atidedami neribotam laikui.

Geologijos tarnyba atšaukė balandį patvirtinto jų žvalgybos ir gavybos konkurso sąlygas, tad joms nebegaliojant, konkursas stabdomas. Aplinkos ministro Kęstučio Trečioko teigimu, šiuo metu aplinkybės skalūnų, naftos ir dujų rinkose yra pasikeitusios ir neatrodo, kad bent jau artimiausiu metu toks konkursas būtų tikslingas.

2012 metais skelbtame konkurse dalyvavo vienintelė pretendentė - JAV bendrovė „Chevron“, tačiau po metų ji pasitraukė dėl reikšmingų pokyčių Lietuvos mokesčių, teisinėje ir reguliavimo aplinkoje. Nepatvirtintais duomenimis, išgaunamų skalūnų dujų ištekliai Lietuvoje gali siekti maždaug 100–120 mlrd. kubų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha cha cha

cha cha cha   portretas
Asilui visada gerai. Jis ir į savo š…. atsigulęs džiaugiasi jo šiluma. Žygaičių Jonas ir jo aborigenai – blogiau už apsidirbusį asilą.

Ir gerai

Ir gerai portretas
Užtat nors pošvario vandens dar kurį laiką turėsim. Be dujų išgyvent galima, be vandens ne. O užnuodytas vanduo dar blogiau.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių