Pirmąjį šių metų pusmetį „Sodros“ biudžete – 1,182 mlrd. litų skylė

Išankstiniais duomenimis, Valstybinio socialinio draudimo fondo („Sodros“) išlaidos pirmąjį šių metų pusmetį pajamas viršijo 1,182 mlrd. litų.

Per pirmuosius šešis šių metų mėnesius į „Sodros“ biudžetą surinkta 5,555 mlrd. litų – 329,4 mln. litų daugiau nei tuo pat metu pernai. Išlaidos per šį laikotarpį siekė 6,737 mlrd. litų ir buvo 245 mln. litų didesnės nei praėjusių metų sausį-birželį.

Didžiausią „Sodros“ biudžeto išlaidų dalį sudarė išlaidos pensijoms. Joms per pirmąjį pusmetį  priskaičiuota 4,095 mlrd. litų, o tai yra 259,3 mln. litų daugiau nei pernai tuo pat metu. Tuo tarpu šios socialinio draudimo rūšies įmokos per pirmuosius šešis 2012 metų mėnesius sudarė 3,533 mlrd. litų ir buvo 561,6 mln. litų arba 13,7 proc. mažesnės nei priskaičiuotos išmokos.

Išlaidos ligos ir motinystės socialiniam draudimui per pirmuosius šešis šių metų mėnesius buvo 687,2 mln. litų. Jos, palyginti su tuo pačiu periodu pernai, sumažėjo 88,3 mln. litų.

Tačiau ligos ir motinystės socialinis draudimas, palyginti su kitomis socialinio draudimo rūšimis išlieka labiausiai deficitinis: šios draudimo rūšies išlaidos per šešis šių metų mėnesius buvo net 60,9 proc. didesnės nei įplaukos, kurios siekė 427 mln. litų.

Birželį „Sodros“ biudžeto pajamos siekė 1,056 mlrd. litų, išlaidos sudarė 1,150 mlrd. litų. „Sodros“ biudžeto deficitas šių metų birželį – 94 mln. litų.


Šiame straipsnyje: SodraSodros skola

NAUJAUSI KOMENTARAI

Absurdas

Absurdas portretas
Kam kaupti privačiai, geriau mokėkime bankrutavusiai Sodrai.

Luka

Luka portretas
Pas mus darbe irgi krize taip ir neatsitraukia.kapstosi vos vos darbdavys. konkurencija su didižiasiais, gaunančiais ES paramą jau nepakeliam. Duok dieve kad nepsiduotų, visi 30 būtume bedarbiais, o darbų tragedija kaip nėra. Darugė 3 metus stovi, kvalifikuoto darbo daugiaua kaip už minimumą nesiųlo. LT arba Tu biudžetininkas, arba ...grabui taupytis

antanas

antanas portretas
Pensijų ANTROS PAKOPOS fonduose turi būti mažiausiai 4 milijardai Lt. Kas tais milijardais disponuoja? Kas gali patvirtinti ar paneigti, kad iš tų keturių milijardų dalis buvo SNORO banke? Kas garantuos, kad nepasikartos G.Petriko sindromas? Man asmeniškai tie pensijų fondai tamsus miškas, išskyrus kad tų fondų administratorius Ruzgys ir dar devyniolikos jo parankinių kas mėnesį gauna algos per 20000 Lt.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių