Pirmąjį ketvirtį šalyje surengti 242 streikai

  • Teksto dydis:

Lietuvoje pirmąjį šių metų ketvirtį įvyko įvyko 242 streikai, iš kurių daugiausiai surengta Klaipėdos miesto, Telšių rajono, Vilniaus miesto, Panevėžio miesto ir Klaipėdos rajono savivaldybėse.

Statistikos departamentas pranešė, kad streikiuose šiemet dalyvavo beveik 6,3 tūkst. darbuotojų, o dėl streikų nedirbtas darbo laikas sudarė 35,6 tūkst. darbo dienas. Vidutinė streiko trukmė buvo 5,66 darbo dienos.

Streikai apėmė visas dešimt apskričių ir 44 savivaldybes. Tarp streikų skelbimo priežasčių buvo dažniausiai nurodyti reikalavimai didinti pedagogų atlyginimus, atkurti sumažintą mokinio krepšelio dydį ir sumažinti mokinių skaičių klasėse.

Nuo 2000 metų Lietuvoje buvo surengti 1173 streikai, juose dalyvavo 40,6 tūkst. darbuotojų. Daugiausiai streikų per 15 metų surengė švietimo įstaigos - iš viso 99,4 procento.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mindaugas

Mindaugas portretas
Cía valstybei ir atsakymas,kad zmones nori normaliai gyventi is algos,en tik egzistuoti. Jei valstybei istikruju rupi mazinti emigracia,turetu skubos tvarka svarstyti padeti lietuvoje,nejaugi valstybei visiskai nerupi tautos ateitis,juk viena karta isvykes jaunimas turbut jau niekados y tevyne negrys
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių