Pirmadienį įjungiama Elektrėnų jėgainė

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę atsijungus Lietuvos ir Švedijos elektros jungčiai "NordBalt" ir kai kuriomis valandomis pakilus elektros kainai biržoje pirmadienį įjungiama bendrovės "Lietuvos energijos gamyba" (LEG) jėgainė Elektrėnuose - naujausias 455 MW galios blokas.

LEG per "Nord Pool" elektros biržą pranešė, kad 9-ojo bloko įjungti kol kas nepavyko dėl dujų turbinos gedimo, tačiau įmonės atstovas Valentas Neviera BNS informavo, kad gedimas nėra reikšmingas ir jėgainė netrukus turėtų pradėti veikti.

"Dabar gedimą tvarko, bet tai nėra kažkas tokio dėl ko neturėtų pasileisti. Kol kas neturiu informacijos, kad gedimas didelis. Kadangi į tinklą turėjo būti jau paleistas, bet yra netikslumas, tad išleidome pranešimą", - BNS aiškino V.Neviera.

Paskutinį kartą 9-asis blokas buvo įjungtas balandžio 15 dieną, kai taip pat buvo atsijungusi jungtis "NordBalt" ir pakilo elektros kaina biržoje.

Elektros kaina "Nord Pool" biržos Lietuvos zonoje pirmadieniui yra pakilusi iki 38,98 euro už megavatvalandę (MWh) - 42,6 proc. daugiau nei sekmadieniui (27,34 eurai už MWh) ir 6,2 proc. daugiau nei praėjusiam pirmadieniui (36,72 eurai už MWh). Balandžio 15 dieną, kai paskutinį kartą buvo įjungtas 9-asis blokas elektros kaina biržoje buvo pakilusi iki 46 eurų už MWh.

Praėjusį ketvirtadienį atsijungusi bandoma elektros jungtis su Švedija "NordBalt" neveiks mažiausiai iki trečiadienio nakties. Atsijungus jungčiai ir sumažėjus į Lietuvą importuojamos elektros kiekiui elektros perdavimo bendrovė "Litgrid" aktyvavo rezervus iš Baltarusijos, Estijos ir iš Kruonio hidroakumuliacinės elektrinės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių