Pirkėjų iš Rusijos Lietuvoje mažėja kiekvieną mėnesį

  • Teksto dydis:

Klientų iš Rusijos ir Baltarusijos per šių metų šventes pasigedo ne tik viešbučiai ar SPA, bet ir prekybininkai - prašymų susigrąžinti PVM statistika rodo, kad rudeniop pirkėjų iš šių šalių išleidžiamos sumos pradėjo smarkiai smukti, o trečioje vietoje pagal pardavimus esantys kinai pernai Lietuvoje išleido daugiau pinigų, tačiau jie vis dar sudaro tik kruopelę visų Lietuvoje perkančių ne Europos Sąjungos (ES) piliečių, ketvirtadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

Iš viso per praėjusius metus, palyginti su 2013 metais, pirkėjai iš Rusijos Lietuvoje įvairioms prekėms išleido maždaug 15 proc. mažiau, rodo turistams iš ne ES šalių mokesčius už pirkinius susigrąžinti padedančios įmonės "Global Blue Lietuva" duomenys - paskutinį sykį Rusijos pirkėjų išlaidos Lietuvoje didėjo kovą, o vėliau kiekvieną mėnesį fiksuoti tik didesni ar mažesni kritimai - didžiausias kritimas buvo birželį, kai pardavimai pirkėjams iš Rusijos sumažėjo beveik 37 proc., lapkritį - 36,3 proc., gruodį rusų prašymų susigrąžinti PVM suma buvo apie 15 proc. mažesnė nei prieš metus.

Daugiausia (per 70 proc.) mokesčių už pirkinius susigrąžina baltarusiai. Nors jų išlaidų augimas per visus 2014-aisiais buvo kuklus - 5 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
kuo rusų mažiau tuo Lietuvai saugiau.

parteris

parteris portretas
pirkeju mazeja,gyventoju mazeja...svarbu, kad ekonomika sparciausiai europoj kyla...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių