Pirkėjai šokiruoti: mandarinuose raitėsi kirmėlės

Šventiniu metu vieni perkamiausių vaisių jaunai šeimai įvarė siaubą. Mandarinuose miestiečiai aptiko besirangančių kirmėlių.

Norėjo pajausti Kalėdas

Pernai garsiai nuskambėjusi graikinių riešutų su kirmėlėmis istorija turi tęsinį. Šįsyk dėmesio centre – citrusiniai vaisiai.

Nors dauguma neįsivaizduoja Kalėdų be mandarinų, šiuo šventiniu atributu miestiečiai, bent jau kuriam laikui, "pasisotino".

Užvakar nuolaidomis susivilioję gyventojai savo pirkinį atsimins dar ilgai.

"Šventiniu laikotarpiu namai visada kvepia mandarinais, kokios Kalėdos be jų? Su šeima užsukome į parduotuvę ir prisikrovėme pilną maišą", – kalbėjo Arūnas M.

Didžiųjų mandarinų nusipirkęs ir grįžęs namo vyras suskubo juos lupti. Į burną dėdamas vaisiaus skiltelę iš nuostabos net aiktelėjo. Nuo vaizdo, kurį jis išvydo, – pasidarė bloga.

Nespėjo praryti

Pirmojo nulupto mandarino viduje vyras pamatė kelias besirangančias kirmėles.

Vyras pusiau juokais pasidžiaugė, kad gyviai pasitaikė įvairių spalvų, todėl apšviestoje patalpoje gerai matėsi.

Esą priešingu atveju būtų nepastebėjęs ir ramiai valgęs toliau.

Galima tik įsivaizduoti, kiek žmonių prisivalgė tų šlykštynių.

"Laimė, dvi tamsiai rudos kirmėlės užkliuvo už akių. Kitaip būtume kramsnoję mandarinus su "mėsyte". Baltosios – vos įžiūrimos. Galima tik įsivaizduoti, kiek žmonių prisivalgė tų šlykštynių. Gyvas radinys rangėsi pirmame paimtame vaisiuje, tad knistis kituose jau nebuvo ūpo. Visus nedelsiant išmetėme, o tą vienintelį – nufotografavome", – baisėjosi pašnekovas.

Jis sakė, kad šiemet ant kalėdinio stalo mandarinų veikiausiai nebus.

"Ačiū, jau pasisotinome. Kalbant apie vaisius, nuo šiol atidžiau rinksimės, ką pirkti. Dabar mandarinai kelia ne itin malonių asociacijų. Įdomu, kiek per savo gyvenimą kirmėlių vidutiniškai suvalgo lietuvis. Sužinoję turbūt labai nustebtume", – garsiai svarstė vyras.

To dar nėra buvę

Kaip tikino Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Antanas Bauža, skundų, susijusių su kenkėjais maisto produktuose, pasitaiko retai.

Visko šiame darbe mačiusiems specialistams vakar teko pakoreguoti savo darbus.

Pranešus apie incidentą Klaipėdos prekybos centruose buvo patikrintos kelių rūšių mandarinų partijos, kurios į šalį atkeliauja iš Ispanijos, Italijos, Maroko. Pažeidimų nustatyta nebuvo.

Pasak Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotojos Jūratės Mačiulienės, kirmėlės, kaip ir patys vaisiai, veikiausiai – nelietuviškos.

"Dažniausiai sulaukiame skundų dėl užkrėstų kenkėjais slyvų, riešutų, bet kad mandarinuose būtų kirmėlių, neatsimenu. Kirmėlės į mandariną veikiausiai pateko augimo metu. Kadangi vaisius išoriškai nepažeistas, negalima nustatyti vidinio gedimo ar užkrėtimo. Šiuo atveju tai galėjo būti pavienis užkrėtimas, nes daugiau skundų dėl mandarinų kokybės negavome", – stebėjosi J.Mačiulienė.

Pataria išsaugoti kvitą

Viršininko pavaduotoja priminė, kad visais atvejais, kai vartotojai įsigyja nekokybišką produktą, turi teisę reikalauti, kad prekė būtų pakeista į tokią pat tinkamos kokybės ar grąžinti ją pardavėjui bei atgauti sumokėtus pinigus.

Tiesa, tik tuo atveju, jei išsaugo prekės pirkimo kvitą.

Esą įvežami į Lietuvą vaisiai nuolat tikrinami. Draudžiama prekiauti maisto produktais, kurie turi akivaizdžių kokybės pažeidimų.

Vartotojams siūlomi vaisiai turi būti nepažeisti, nesudaužyti, nesugedę, nepradėję pūti, švarūs, be jokių matomų pašalinių medžiagų, kenkėjų nepažeistu minkštimu, be vidinio džiūvimo požymių, neapšalę, be perteklinės išorinės drėgmės, pašalinio kvapo ir skonio.

Nesilaikantiems kokybės reikalavimų taikoma administracinė atsakomybė: įspėjimas arba bauda įmonių darbuotojams nuo 14 iki 144 eurų ir pareigūnams – nuo 289 iki 579 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šyto - kryto..

Šyto - kryto.. portretas
Kaip visada - pažeidimų nenustatyta. Ką tie kontrolieriai veikia už ką algą gauna, neaišku..

...

... portretas
Mokėjo kaip už daržovę, o dar gavo ir mėsos - apmokestint papildomai besikreipiančius. ;)

Pažeidimų nustatyta nebuvo

Pažeidimų nustatyta nebuvo portretas
pasirodo kirminų buvo tik tuose trijuose mandarinuose, o visuose kituose nė kvapo. Kvepia korupcija.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių