Pieno perdirbimo gamyklos statybų startas - gegužę

Savą pieno perdirbimo gamyklą užsimoję turėti ūkininkai planuoja, kad ne vienus metus vis atidėtos jos statybos pagaliau prasidės gegužės viduryje. Pieno gamintojai prognozuoja, kad atsiradus naujam perdirbėjui, konkurencija su senbuviais bus sunki. Šie nuo komentarų susilaiko.

Trijų hektarų sklypas Kauno Laisvojoje ekonominėje zonoje parengtas statyboms. Kitą savaitę bus skelbiamas konkursas rangovui. Tikimasi, apie 90 mln. litų kainuosiančios įmonės statybos prasidės gegužės viduryje. Apie nuosavą pieno perdirbimo gamyklą kooperatyvas „Pienas LT“ kalba mažiausiai 3 metus. Pasak valdybos pirmininko, statybos pajudėjo išsprendus finansines bėdas – artimiausiu metu iš banko tikimasi pasiskolinti 10 mln. litų, per 50 mln. dar anksčiau skyrė Europos sąjunga (ES).

„Galbūt buvo mūsų įsivaizdavimas keitėsi krize ir su pasikeitusiu bankų požiūriu. Šiandien mes turime aiškų įsivaizdavimą, kad mes turime dalyvauti su didesne dalimi nuosavų lėšų ir projekte kooperatyvo nariai dalyvauja su 30 mln. litų nuosavų lėšų suma“, – sakė „Pienas LT“ valdybos pirmininkas Naglis Narauskas.

Jei kliūčių nebus, gamykla pradės veikti kitų metų paskutinį ketvirtį ir per dieną perdirbs 650 tonų pieno. Jį suveš kooperatyvo nariai, kurių dabar maždaug 200. Žemės ūkio rūmų pirmininkas sako, rinkoje atsiradus naujam perdirbėjui, konkurencija su jau dirbančiais, bus aštri.

Jau dirbantys pieno perdirbėjai ūkininkų norą turėti savą gamyklą anksčiau vertino priešiškai. Prieš 3 metus net piketus rengę vieni perdirbėjai šiandien apie galimą konkurentą nekalba – kooperatyvo planų bendrovė esą nekomentuoja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JOOO

JOOO portretas
Starkevičiaus įdėja bus įgyvendinta.

Runkelynas

Runkelynas portretas
Pinigai bus paleisti vėjais, pienas po 3 metų bus tiek sumažėjęs, kad jo pakaks tik senoms įmonėms, kurių neslėgs skolos bankams, todėl galės supirkti brangiau, durnių, neturinčių karvių ir niekuo nerizikuojančių, laivas plaukia į pražūtį.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių