Pieno kainos krenta dėl per didelio jo kiekio

Pieno gamintojams skundžiantis, kad šalyje žaliavos kainos nukrito į prieš dvejus metus buvusį lygį, ekspertas aiškina, kad kainos smunka dėl per didelio pieno kiekio šalyje. Pasak Lietuvos agrarinės ekonomikos instituto Produktų rinkotyros skyriaus vedėjo Alberto Gapšio, vienintelė išeitis - greičiau pastatyti ūkininkams priklausančią perdirbimo gamyklą, trečiadienį rašo „Verslo žinios“.

„Pagrindinė tokių šuolių priežastis - Lietuvoje per daug pieno. Vidaus rinkoje suvartojame tik dalį, o kitą - išvežame. Europoje nuo 2015 metų bus naikinamos kvotos ir daugelis valstybių didina gamybos apimtis. (...) Kalbant apie mūsų ūkininkus, jiems vienintelė išeitis greičiau baigti gamyklos „Pienas LT" statybą. Įmonė, kuri priklausys patiems ūkininkams, konkuruos dėl žaliavos su tradiciniais perdirbėjais“, - teigė A.Gapšys.

Nuo kovo iki gegužės kainos vidutiniškai sumažėjo nuo 1,26 lito už 1 kilogramą iki 85 centų už kilogramą. Kooperatyvams mokama 50 proc., stambiems ūkiams 30 proc. mažiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas portretas
Jei pieno supirkimo kainos krenta dėl per didelio kiekio pieno Lietuvoje , tai kodėl prekyboje esantis pienas ir jo produktai NEPINGA , o kai kurie net brangsta???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių