Pienininkai laukia Brazilijos rinkos atvėrimo

  • Teksto dydis:

Brazilijai paskelbus, kad „Žemaitijos pienas“ pirmasis iš Lietuvos pienininkų gali eksportuoti sūrį į šią šalį, kitos bendrovės taip pat laukia Brazilijos rinkos atsivėrimo. Pasak Vilkyškių pieninės ir „Rokiškio sūrio“ atstovų, ši rinka yra patraukli.

„Rokiškio sūrio“ valdybos pirmininkas Dalius Trumpa sako, kad bendrovė pati nebando patekti į Braziliją, tačiau stengiasi patekti į kitas šalis.

„Mes irgi tai darome, bet ne Brazilijoje. (...) Nesakysiu, apie kokias šalis kalbama, nes tai yra mūsų konkurencinis pranašumas“, - BNS teigė D.Trumpa. Anot jo, Brazilijos rinka yra įdomi bei perspektyvi įmonei.

„Brazilijos rinkos atidarymo tikimės, nes matome naudos. Ji yra importuojanti pieno produktus, turi daug mokių gyventojų. Be to, transportuoti produkciją iki jos yra arčiau nei iki Kinijos“, - aiškino D.Trumpa.

Anot jo, į Braziliją bendrovė galėtų gabenti sūrius, pieno miltelius - čia ji galėtų konkuruoti su Naujosios Zelandijos perdirbėjais, mat iš Lietuvos juos arčiau gabenti.

Vilkyškių pieninės vadovas Gintaras Bertašius BNS taip pat teigė, kad savarankiškai į Braziliją patekti nesistengia, tačiau laukia jos atsivėrimo visai šaliai.

„Mus domina ši rinka, nes tai yra importuojanti ir didelė rinka“, - BNS sakė G.Bertašius. Pasak jo, įmonė siektų eksportuoti ilgo galiojimo produkciją - sūrius, pieno miltelius.

Veterinarijos tarnyba penktadienį pranešė, kad „Žemaitijos pienui“ leista eksportuoti „Džiugo“ sūrį į Braziliją. Pasak tarnybos vadovo Jono Miliaus, tai yra unikalus atvejis, kai rinka atveriama konkrečiam produktui, o dėl visų pieno produktų eksporto į Braziliją bus tariamasi gegužę, kai jis susitiks su Brazilijos žemės ūkio ministre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)))

:))) portretas
o begalines menulio rinkos nelaukia?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių