Pesticidu užterštų kiaušinių skandalo tyrimas palietė ir Lietuvą

  • Teksto dydis:

Pesticidų likučiais užterštų kiaušinių ir paukštienos skandalo Europoje tyrime kompetentingos institucijos surenka vis daugiau informacijos apie kiaušinių produktų, kurie potencialiai galėjo būti užteršti fipronilu, išplatinimą Europos Sąjungos rinkoje.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba gavo informaciją iš Estijos kompetentingos institucijos, kuri informavo, kad viena Estijoje veikianti įmonė, įsivežusi iš Vokietijos galimai užterštos pasterizuotų kiaušinių trynių masės, nedidelį kiekį šio produkto pardavė įmonei Lietuvoje.

Atlikus pranešime nurodytų faktų patikrinimą, nustatyta, kad į Lietuvą atvežti 6 kg pasterizuotų kiaušinių trynių, skirtų desertų gamybai. Patikrinimo metu paaiškėjo, kad įmonė nepanaudojo šios produkcijos ir Lietuvos vartotojų ji nepasiekė. Mat, dėl pernelyg trumpo tinkamumo vartoti termino, dalis produkto buvo grąžinta tiekėjui Estijoje, o likutis – utilizuotas.

Rugpjūčio mėnesį Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba atliko eilę patikrinimų ir atrinko mėginius įvairiuose šalies prekybos centruose, didmeninės prekybos ir gamybos įmonėse, kiaušinių pakavimo centruose, kiaušinių gaminių gamybos įmonėse, miltinių mišinių gamybos cechuose ir konditerijos gaminių gamybos įmonėse. Ištyrus beveik 50 įvairios produkcijos mėginių, nei fipronilo, nei kitokių kenksmingų medžiagų likučių nebuvo juose nebuvo nustatyta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
Jie gauna atlygi uz tai,kad nieko nematytu,kad visi maisto produktai sveiki.Jeigu tik kelios dienos tvirtino,kad musu paukstienoj nera antibiotiku ir kitu nuodigu medziagu zmogui.Tai matosi,kad dirba ne zmonem.Teko kabetis su dirbanciais paukstynuose.I vandeni kas antra diena antibiotikai ,o i tuos tarpus lasinami kita chemija.Tai kaip nebus mesa uztersta .Sedi ir tik galimai susirenka duokle,o zmones serga.

pirkėja

pirkėja portretas
Kai girdime,kad mėsa ,ar kiaušiniai užkrėsti -iškarto kyla klausimas ,o ką veikia veterinarinės tarnybos,visuomenės sveikatos centrai ir biurai. Taigi jie gauna atlygį už tai ,kad mes būtume apsaugoti nuo tokio užkrėsto maisto.Manau,jeigu tik yra bent kokių įrodymų apie tai-veterinarinės tarnybos darbuotojai pirmiausia turi būti nubausti.O dabar vieną vakarą vėliau nuėjau į prekybinį centrą nusipirkti produktų,matau,kad visos pardavėjos,net ir kasininkės renka maistą iš lentynų ,deda į krepšelius ir veža lauk iš salės. Netyčia nugirdau pardavėjų pokalbį ,kad rytoj ateina komisija tikrinti . Tai ar tokie tikrinimai duoda reikiamų rezultatų? Tikrai ne.Juk save apgaudinėjame.

TIK PALIETĖ

TIK PALIETĖ portretas
BET NEPAKENKĖ, KAIP VISADA
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių