Pertvarkymas žuvininkystėje iriasi į priekį

Lietuvos jaunimui masiškai emigruojant, atsėlina masinis valdininkų atleidimo laikas.

Žvejai nepatenkinti valdininkais

Šiuo metu vis daugiau sričių remiasi vyresnio ar pensijinio amžiaus žmonėmis.

„Žvejų sumažėjo per pusę, liko daugiausia pensininkai, o žuvininkystės valdininkų iki šiol nemažėjo. Žvejai išeis į pensiją, o valdininkai Vilniuje liks sėdėti šiltose kėdėse“, - piktinosi žvejai susitikime su žemės ūkio viceministru Artūru Bogdanovu. Žvejams atrodo, kad nykstant Lietuvai viena iš didžiausių problemų yra nepajudinamas valdininkų klanas.

Žemės ūkio ministerija turi kuo atsakyti žvejams. Ji, kaip ir dažnai palankiai dėl skaidrumo didinimo vertinama Susisiekimo ministerija, pradėjo valdymo pertvarkymo procesą. Jis eina sunkiai su atskirų asmenų pasiverkšlenimu, kartais ir aukščiausios valdžios asmenų paramstomas. Bet svarbiausia juda į priekį.

Pertvarkoma ne tik Žuvininkystės tarnyba, bet ir atskiri jos padaliniai. Nemažai atleidimo lapelių išdalinta ir Žuvininkystės tyrimų mokslininkams, kurie dirbo Klaipėdos laboratorijoje Kopgalyje.

Prasidėjo atleidimai

A.Bogdanovo teigimu, šių metų sausio 1 d. iš Žuvininkystės tarnybos buvo atleista 28 žmonės. Iš viso jau atleista apie 40 žmonių. Dar nuo Žuvininkystės tarnybos bus atskirta žuvivaisos ir gamybinė grupės. Darbuotojų nuo 180 jau sumažėjo iki 140 ir dar mažės iki 45.

„Pirmas didesnis darbas, kurį žengėme, yra Žuvininkystės tarnybos perkėlimas į Klaipėdą. Su to projektu įgyvendinimu yra nemažai problemų, bet nežadame sustoti“, - aiškino A.Bogdanovas.

Nuo sausio 12 d, žemės ūkio ministras iš pareigų atleido buvusią Žuvininkystės tarnybos direktorę Indrę Šidlauskienę. Oficiali atleidimo priežastis, kuri skelbta viešai, buvusi ta, kad ji nesutikusi pakeisti darbo vietos – nepanorusi keltis į Klaipėdą. 

A.Bogdanovas teigė, kad į Žuvininkystės tarnybos, kuri perkelta į Klaipėdą, vadovo postą bus skelbiamas konkursas.

Naujas vadovas turės surasti ir patalpas, ir sukomplektuoti darbuotojus.

Atliks tyrimą

„Galiu pasakyti, kad pertvarka prasidėjo ir kitose Žemės ūkio ministerijos tarnybose. Korekcijų gali būti ir Žuvininkystės departamente“, - tikino A.Bogdanovas.

Neseniai Žemės ūkio ministerija paskelbė konkursą atlikti žuvininkystės tarnybos padalinių pertvarkymo studijos konkursą. Pagrindinis tokio tyrimo tikslas yra tas, kad „iš peties atliekant“ reformą nenukentėtų svarbiausi žuvininkystės padaliniai – žuvų veisyklos, mokslinės institucijos, kurių tikslas yra tirti, saugoti, gausinti ir atkurti žuvų ir vėžių išteklius valstybiniuose vandens telkiniuose, saugoti vertingų žuvų rūšių genofondą ir kultivuojamų žuvų rūšių veisles, plėtoti ir koordinuoti žuvų selekcijos darbus, įgyvendinti mokslo politiką žuvininkystės srityje.

Bus bandoma surasti tinkamiausią teisinę formą tos institucijos, kuri jungs buvusius žuvininkystės tarnybos padalinius. Galbūt tai bus viešoji įstaiga ar valstybės valdomas UAB-as?



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Žuvis vištomis pakeis?..

Ui

Ui portretas
Ujui kai pajudini nors truputį , kai sukyla povandeninės srovės , tikrai jie neatrodo valstybės tarnautojai, labiau jau pogrindiniai valstybės valdovai. Kai suvienija pogrindines jėgas, atrodo kad vakaruos gnybia, o šaukia rytuos, net nebūčiau pamanęs, kad tokios ilgos šaknys.

Birute

Birute portretas
Kada visi isisavins, kad valdininku Lietuvoje nera. Yra valstybes tarnautojai
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių