Pernai maitinimo sektorius augo, tačiau išliko nuostolingas

Pernai maitinimo sektoriaus pajamos pūtėsi, tačiau šis sektorius buvo vienintelis, kurio veikla vis dar išliko nuostolinga.

Šiemet išaugęs pradelstų įsipareigojimų, turto areštų ir bankrotų skaičius rodo, kad šio sektoriaus padėtis, palyginti su kitų, išskirtinai prastėjanti, rašo „Verslo žinios“.

„Creditinfo“ rizikos vertinimo projekto vadovė Alina Buemann skaičiuoja, kad beveik dviejų trečdalių analizuojamos imties įmonių pajamos pernai padidėjo - nuo užpernykščių 798 mln. litų iki 935 mln. litų, tai yra 18 procentų.

„Tik trečdalis maitinimo įstaigų 2011 metais patyrė pajamų kritimą. Daugiau nei pusės šių įmonių pelnas neatskaičius mokesčių 2011 metais sumažėjo arba nuostolis neatskaičius mokesčių padidėjo“, - teigė A.Buemann.



NAUJAUSI KOMENTARAI

valgytojas

valgytojas portretas
Kažkoks absurdas tie nuostoliai. Tai iš ko tos maitinimo įmonės išsilaiko, jei nuostolingai dirba... Tai gal, sakykim, kad negavo pvz. 9 mlj. planuoto pelno, bet gavo 7 mlj. pelno. Tai tie 2 mlj. tai ne nuostolis, o tik gauta mažiau, nei buvo užsiplanavę. Tai kam žmones durnint, gerb. ekonomistai, kad dirbo nuostolingai. Nuostolis namų ūkyje - kai turėjai ir praradai. O kai planavai ir nedagavai, tai tokių nuostoliu mes kasdien galim prisigalvot...

Mikas

Mikas portretas
Durnesnio paistalo sunku rasti. Tai kas tie geradariai uz savo minimalu atlyginima maitinantys tukstancius zmoniu veltui? Blogai dirba mokesciu inspekcija. Pelnas atsirastu tik pradejus tikrinti kiekviena siu vagiu zingsni.

vilniete

vilniete portretas
kartais iskylaujant isideda savo produktu-bet nera vietos pasedet gerai butu, kad kai ne kurios maitinimo istaigos priimtu tokius lankytojus-su savu maistu-ar gerimu-ir pasiulytu staliuka-ir tai ko pageidauja-uzkandziu-ar gerimo--tada butu pelningiau-nes zmones iesko kur pigiau-o kainos zinot neatitinka zmoniu ismoku-tai tenka suktis, skaiciuoti--
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių