Pernai dividendų išmokos – dešimtadaliu mažesnės negu užpernai

  • Teksto dydis:

Pelnu su akcininkais labiausiai linkusios dalytis Lietuvos įmonės pernai atseikėjo 2,5 mlrd. litų dividendų, o šiemet, kaip teigia analitikai, akcininkams gali būti dar dosnesnės, o pelnu su akcininkais labiausiai besidalijančių bendrovių sąraše - nuo mažmenininkų, telekomunikacijų įmonių iki cigarečių gamintojų ar aludarių, tačiau valstybinių bendrovių jame mažai - atverti piniginę savo akcininkui jos vis dar pagaili, priešingai nei privatus verslas.

Lietuvos įmonės, per metus išmokančios 1 mln. litų ir daugiau dividendų, pernai savo akcininkus palepino 2,5 mlrd. litų vertės išmokomis -10 proc. mažesnėmis, nei didžiausios dividendų mokėtojos skyrė 2012 metais, kai buvo išmokėta 2,78 mlrd. litų, rodo "Verslo žinių" užsakymu kreditų biuro "Creditinfo" atlikta Registrų centrui pateiktų pinigų srautų ataskaitų analizė.

Iš pernai dividendus mokėjusių įmonių solidžiausias, 100 mln. litųviršijančias, sumas atseikėjo trys: "Maxima Group" (174 mln. litų), "Teo LT" (155 mln. litų) ir "Philip Morris Lietuva" (129 mln. litų). Palyginti su 2012-aisiais, "Maxima Group" į pirmą vietą didžiausių dividendų mokėtojų sąraše šoktelėjo iš 33-os, "Teo LT" į antrą pakilo iš penktos, o "Philip Morris Lietuva" į trečią vietą pašoko iš 30-os.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių