Pernai daugėjo nacionalinių patentų paraiškų

  • Teksto dydis:

Praėjusiais metais pramoninės nuosavybės objektams registruoti skirtų paraiškų skaičius išliko stabilus ir siekė 6 tūkst., tačiau Valstybinis patentų biuras praneša, kad daugėjo nacionalinių patentų, prekių ženklų, dizaino paraiškų.

Valstybinis patentų biuras prognozuoja, kad šiais metais nacionalinių dizaino paraiškų skaičius išliks panašus, nacionalinių prekių ženklų paraiškų kiekis turėtų nuosaikiai didėti, o patentų paraiškų rodikliai fiksuos didesnį nei įprastą augimą.

Patentų biuras nurodo, kad nacionalinių patentų paraiškų pernai, palyginti su 2015 metais, padaugėjo 28 proc. iki 153. Iš jų 95 paraiškas pateikė Lietuvos pareiškėjai, 58 paraiškas - pareiškėjai iš užsienio. Didžiausią pareiškėjų iš užsienio dalį sudarė Kinijos verslas.

Nacionalinių prekių ženklų paraiškų skaičius išaugo 9 proc. iki 2661 proc. Beveik 90 proc. jų pateikė Lietuvos pareiškėjai, kitą dalį - pareiškėjai iš Baltarusijos, Latvijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Šveicarijos ir kitų šalių.

"Didžioji dalis pateiktų paraiškų skirtos reklamos, verslo vadybos ir tvarkybos, įstaigų, švietimo, mokymo, pramogų sportinės ir kultūrinės veiklos, maisto ir gėrimų parūpinimo bei laikino apgyvendinimo prekėms ir paslaugoms žymėti", - teigiama pranešime.

Nacionalinio dizaino paraiškų pernai registruota 57 proc. daugiau - 41.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių