Permokos už dujas grąžinimo tvarką siūloma parengti per mėnesį

  • Teksto dydis:

Konservatoriai Vyriausybę ragina kuo skubiau nustatyti tvarką, kaip nebuitiniams dujų vartotojams būtų grąžinta permoka už Rusijos koncerno "Gazprom" brangias dujas, tiektas nuo 2013 metų sausio iki šių metų gegužės.

Parlamentarai Andrius Kubilius ir Dainius Kreivys vėl užregistravo rezoliucijos projektą, kuriuos siūloma Vyriausybei per mėnesį priimti sprendimą ir nustatyti, kad gauta nauda būtų perkelta visiems Lietuvos vartotojams.

Panašų rezoliucijos projektą konservatoriai jau buvo įregistravę, tačiau praėjusią savaitę Seimas nesvarstė jų siūlymo įpareigoti Vyriausybę parengti permokų už dujas išmokėjimo tvarką tik nebuitiniams vartotojams.

Seimo Energetikos komisija praėjusią savaitę nutarė, kad Vyriausybei nepateikus Seimui tvarkos, kaip nebuitiniams vartotojams grąžinti permoką, Seime gali būti inicijuojamos tokią tvarką nustatančios įstatymo pataisos. Kainų komisijos vadovė Diana Korsakaitė pažadėjo parengti tokius pakeitimus.

Premjeras Algirdas Butkevičius rugsėjo viduryje yra pareiškęs, kad metodika, pagal kurią bus kompensuojamos dujų kainos šilumos gamintojams, bus parengta iki spalio, o nuolaida būtų taikoma dvejus metus - iki 2016-ųjų pabaigos.Esą kompensacija šilumininkams bus išdėstyta per panašų laikotarpį, už kurį "Lietuvos dujos" gavo nuolaidą iš "Gazprom".

"Lietuvos dujos" nebuitiniams vartotojams, per 1,5 metų permokėjusiems už " Gazprom" dujas, ketina per dvejus metus sugrąžinti apie 280 mln. litų. Pinigai būtų grąžinti, šilumos gamybos ir kitoms didelėms įmonėms sumažinus 2015-2016 metais parduodamų dujų kainą.

A.Butkevičius yra sakęs, kad " Gazprom" suteikta dujų kainos nuolaida už praėjusius beveik 1,5 metų vertinama 331 mln. litų, o už visus trejus metus (2013-2015 metus) - apie 800 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių