Permainos turguje neįtiko prekeiviams

Kalvarijų turgavietės veidas gražėja, tačiau prekiautojai skundžiasi, kad darbo sąlygos jiems ne gerėja, bet prastėja. Žmones perpučia skersvėjai, kenčia akys.

Bendrovės „Šnipiškių ūkis“, eksploatuojančios Kalvarijų turgavietę, direktorius Vidmantas Tamulionis džiaugėsi, kad turgavietės atnaujinimo darbai juda į priekį: suremontuota ir perdažyta tvora, vaisius ir daržoves pardavinėjantys prekybininkai jau kelias savaites dirba po stoginėmis. Netrukus bus baigtas remontas turgavietės žuvies paviljone. Tačiau patys prekybininkai laime netrykšta. Geltona plėvele uždengtos stoginės tapo išbandymu jų akims. „Į darbo pabaigą akis užtraukia migla, viskas aplinkui tarsi mirguliuoja, tarsi pilka. Kalta ta geltona plėvelė, dėl jos visos – tiek geltonos, tiek baltos – monetos pasidaro geltonos. Tik įtempę akis atskiriame“, – guodėsi pomidorus ir agurkus pardavinėjanti Olga.

p>„Man akys ašaroja, susilpnėjo regėjimas. Įsivaizduokite, visą dieną atrinkinėti centus! Net klientai piktinasi, jiems irgi nepatogu“, – kaimynystėje įsikūrusiai kolegei pritarė Irena.

Bėdos prasimanytos?

Netoliese bananus pirkęs Remigijus nuo prekystalio paėjo kelis žingsnius atgal, kad į delną kristų natūrali šviesa. „Moterys nemeluoja: visos monetos, stovint po pavėsine, atrodo geltonos. Neapgalvotas pasirinkimas“, – pritarė į turgavietę kelis kartus per savaitę užsukantis vaikinas.
Apie prekybininkų nepasitenkinimą Kalvarijų turgavietės Prekybos skyriaus vedėja Nijolė Vilkienė tikino pirmąkart išgirdusi iš „Vilniaus dienos“ žurnalistų. Jai į akis esą niekas nesiskundęs.
„Žmonės visko prisigalvoja. Gal kuris prekiautojas ir neprimato, tačiau tikrai nemanau, kad tai visuotinė problema“, – sakė N.Vilkienė.
Geltonos spalvos plėvele ketinama dengti ir kitas stogines. Numatoma, kad iki spalio 1 d. turguje jų atsiras dar keturios. Esą geltona spalva Kalvarijų turgavietei būdinga nuo seno. Ant geltonų popieriaus lapų rašomi net skelbimai.

Bijo, kad išvarys

„Aš laukiu, kada geros permainos pasieks ir mus. Po stacionariomis pavėsinėmis vaisiai geriau laikosi, jų nepasiekia saulė. Su skėčiais – vienas vargas. Vėjui papūtus jie virsta, lūžta. Per metus reikia kokių 10 skėčių. Vienas kainuoja apie 50 litų. Paskaičiuokite, kiek išeina“, – kalbėjo prisistatyti nenorėjusi moteris. Braškes pardavinėjanti prekiautoja sakė bijanti, kad už kritiką bus išvaryta iš turgaus. „Ateis ponas V.Tamulionis ir sakys: „Nepatinka, išeik“, – atviravo pardavėja.
Į pokalbį įsiterpusi Olga pareiškė, kad naujosios pavėsinės darbo sąlygų nepalengvins. „Negana to, kad neatskiriame pinigų, čia kiaurai pučia skersvėjai. Štai ši moteris serga, ir ta“, – rodydama į tuščius stalus sakė Olga. Skėčiais esą buvo galima prisidengti, jie buvo mobilesni. „Neįsivaizduoju, kas čia žiemą darysis – užpustys mus“, – pesimistiškai nusiteikusi kalbėjo Irena.

Tūkstantinės investicijos

V.Tamulionis nekreipė dėmesio į moterų skundus. Jis mano, kad turgavietė ne tik pagražėjo, bet tapo patogesnė. Sutvarkyti 120 prekybos vietų kainavo apie 50 tūkst. litų. Įrengti dar keturis paviljonus atsieis apie 30 tūkst. litų. Kiek reikėjo atseikėti žuvies paviljono remontui, V.Tamulionis teigė neskaičiavęs.
„Jį tvarkėme „Šnipiškių ūkio“ jėgomis. Salę perdažė patys prekybininkai“, – pasakojo V.Tamulionis.
Dar šiais metais planuojama pagerinti darbo vietas pramoninėmis prekėmis ir baldais prekiaujantiems verslininkams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių