Penktadienį Seime – posėdis dėl pieno kainų reguliavimo

  • Teksto dydis:

Seimo Etikos ir procedūrų komisijai nusprendus, kad Seimas minimalią pieno supirkimo kainą įteisino pažeidžiant procedūras, penktadienį rengiamas nenumatytas Seimo posėdis. Jame bus svarstoma etikos sargų išvada.

Seimas, atsižvelgdamas į komisijos išvadą, balsuos, ar pripažinti įstatymą netekusiu galios. Tokiu atveju |Seimas grįš į svarstymo stadiją, bus paskelbta trijų valandų pertrauka, parlamentarai galės teikti pataisas.

Jeigu Seimas balsuotų kitaip, pataisos liktų galioti.

Seimo sprendimą dėl pieno supirkimo kainų reguliavimo etikos sargams apskundė Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas socialdemokratas Julius Sabatauskas. Priimant pataisas, jis vienintelis per balsavimą susilaikė.

Seimo statutas numato, kad teikiant siūlymą svarstomą projektą priimti ypatingos skubos tvarka, priėmimo procedūra po pateikimo gali būti pradėta ne anksčiau kaip po trijų valandų pertraukos tam, kad parlamentarai spėtų pateikti pataisas. Pieno supirkimo kainą reguliuojančių pataisų atveju šis terminas išlaikytas nebuvo, jos ypatingos skubos tvarka priimtos per pusvalandį.

Seimas įpareigoja pieno supirkėjus ir perdirbėjus mokėti ne mažiau kaip 165 eurus už toną pieno, o tarpininkus - ne mažiau kaip 130 eurų.

Dėl kritinės situacijos pieno sektoriuje ir nepakankamų valdžios pastangų gerinti padėtį Lietuvos pieno gamintojų asociacija trečiadienį Vilniuje surengė eiseną Gedimino prospektu ir protesto akciją.


Šiame straipsnyje: pienasSeimaspieno kaina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių