Pelningiausios ir paklausiausios profesijos: kas uždirba daugiausiai?

  • Teksto dydis:

Šiemet pelningiausios profesijos atstovai uždirba gerokai mažiau nei prieš metus, tačiau vis tiek yra geriausiai apmokami.

Ir toliau didžiausiomis vidutinėmis pajamomis gali pasigirti finansinių ir draudimo paslaugų padalinių, informacinių technologijų ir ryšių paslaugų vadovai, skrydžių saugos elektronikos technikai, programinės įrangos kūrėjai, pirmadienį rašo portalas delfi.lt.

Šiemet, kaip ir prieš metus didžiausius atlyginimus uždirbo skrydžių vadovai, orlaivių pilotai ir teisėjai – atitinkamai 2 868 eurus, 2 572 eurus ir 2 390 eurų per mėnesį neatskaičius mokesčių, tačiau jei per šį laikotarpį vidutinės teisėjų pajamos padidėjo 11,3 euro, tai skrydžių vadovų uždarbis sumažėjo 366 eurais, o orlaivių pilotų – 182 eurais.

Dauguma populiariausių profesijų darbuotojų uždirba kur kas mažiau, pavyzdžiui, parduotuvių pardavėjų (jų yra 65 tūkst.) vidutinės draudžiamosios pajamos yra 430 eurų, įmonių, įstaigų ir organizacijų vadovai (51,5 tūkst.) sau nusistato vidutinį 1 037 eurų atlyginimą, o sunkvežimių vairuotojai (48,6 tūkst.) vidutiniškai uždirba po 538 eurus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių