A. Paulauskas: siūlysime didinti finansavimą VSD

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) siūlys Vyriausybei didinti finansavimą Valstybės saugumo departamentui (VSD), sako komiteto vadovas „darbietis“ Artūras Paulauskas.

VSD praėjusių metų veiklos ataskaita trečiadienį uždarame posėdyje pristatyta Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komitete.

„Norint rezultato, kokybiško darbo, reikia būtinai svarstyti VSD finansavimo klausimą. Tai mūsų turbūt bus viena iš išvadų, pasiūlymų Vyriausybei, kad negalima mažinti šitos tarnybos finansavimo, nes tada gali kilti kokybės klausimų“, - žurnalistams po komiteto posėdžio sakė A. Paulauskas.

„Šitas finansavimas, kuris dabar, nuo 2006 metų iš esmės mažėja, kokybiškam darbui jis nesuteikia galimybės, nes finansavimas yra likęs 2005 metų lygyje“, - pažymėjo NSGK vadovas.

Valstybės saugumo departamentui 2013 metams biudžete yra numatyta 62 mln. 427 tūkst. litų, maždaug pusė šios sumos tenka darbo užmokesčiui. Palyginti su 2011-aisiais, asignavimai VSD išaugo 1,1 mln. litų, bet iš šios sumos apie pusė milijono tenka pareigūnų pensijoms, išaugus pensininkų skaičiui.

Valstybės saugumo departamentas vėliau pranešė, kad trečiadienį 2012 metų veiklos ataskaitoje NSGK pateikta „detali informacija apie departamento veiklą žvalgybos, kontržvalgybos, konstitucinio saugumo užtikrinimo, įslaptintos informacijos apsaugos srityse“.

„Komiteto nariams buvo pristatytos Valstybės saugumo departamento žvalgybos ir kontržvalgybos galimybės, taip pat artimiausio laikotarpio departamento prioritetinės veiklos kryptys. Seimo komitetui buvo pateikta informacija apie VSD skirtų resursų panaudojimą, jų atitikimą keliamiems uždaviniams ir planuojamą poreikį“, - rašoma VSD pranešime.

Taip pat pranešama, kad neįslaptinta grėsmių nacionaliniam saugumui ir VSD veiklos apžvalga bus paskelbta artimiausiu metu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

iii

iii portretas
Kai padidins finansavimą, tai pradės visus totaliai sekti, pinigų išlaidoms pateisinti dar sėkmingiau kurs „teroristes“, ir su didesniu entuziazmu veiks VIP- pedofilų bylose? Išvis nutraukt finansavimą ir išvaikyt tą antivalstybinį gaivalą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių