Paukštiena prekiavusi įmonė nuslėpė per 300 tūkst. litų mokesčių

Paukštienos prekyba besiverčianti įmonė per dvejus metus nuslėpė per 300 tūkst. litų mokesčių ir neteisėtai į pridėtinės vertės mokesčio (PVM) atskaitą įtraukė daugiau nei 100 tūkst. litų pirkimo PVM, pranešė Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (AVMI).

Mokesčių inspekcijos specialistai, patikrinę įmonės deklaruotą ir sumokėtą PVM, išsiaiškino, jog įmonė iš bankrutavusios ir jau likviduotos uždaros akcinės bendrovės pirko produkcijos – sojų aliejaus ir pašarų papildų – už daugiau nei 600 tūkst. litų. Vėliau šią produkciją pardavė kitai bendrovei.

Anot inspektorių, bendrovės, pardavusios produkciją, vardu įformintus dokumentus – sąskaitas-faktūras ir pinigų priėmimo kvitus – pasirašė niekada joje nedirbę asmenys.

Mokesčių administratorius nustatė, kad tarp įmonės ir bendrovės ūkinės operacijos nurodytomis sąlygomis nevyko, sandorių metu bendrovė jau buvo likviduota, tad jokių prekių įmonei negalėjo parduoti, todėl PVM atskaita daugiau nei už 100 tūkst. litų buvo pripažinta neteisėta.

Mokesčių administratorius patikrinimo metu nustatė, kad įmonė, prekiaujanti ir prekyvietėse, pardavė gerokai daugiau produkcijos, nei buvo įsigijusi pagal turimus dokumentus.

Apskaičiuojant mokesčių mokėtojui priklausančią mokėti mokesčių sumą, buvo taikytas Ekonominių modelių nustatymo metodas – įsigytų viščiukų broilerių išeiga skerdienėlėmis ir jų pardavimo pajamos apskaičiuotos išanalizavus keleto kitų panašia veikla besiverčiančių įmonių duomenis bei savininko paaiškinimuose pateiktas išeigos normas ir jų pardavimo kainas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R.

R. portretas
Neteisėtai pirko pašarus ir papildus - kažkam pardavė - neteisėtai norėjo atgauti PVM. O va kaip viščiukų broilerių skerdienėlės siejasi su šita įmone ir pirkimo PVM bei, kuo ji iš tikrųjų prekiauja, nelabai suprantu. Matyt, pranešimą ponia vanagienė rengė. :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių