Patvirtinta ES parama nuo liūčių nukentėjusiems ūkininkams

Europos Komisija (EK) patvirtino įgyvendinimo reglamentą, kuriuo nuo liūčių ir potvynių nukentėjusiems Lietuvos ūkininkams skyrė 9 mln. 120 tūkst. eurų kompensaciją.

EK trims Baltijos šalims ir Suomijai iš viso skyrė 15 mln. eurų paramos.

Liūtys ir potvyniai pasėlius nuniokojo 2017 m. derliaus nuėmimo laiku rugpjūčio-spalio mėnesiais. Šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Vyriausybė ir Žemės ūkio ministerija į EK dėl žemdirbių nuostolių kompensavimo kreipėsi praėjusių metų spalio mėnesį.

Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Suomijos ūkininkams už hektarais skaičiuojamą plotą, kurio dėl 2017 m. spalio-rugpjūčio mėn. liūčių ir potvynių tose valstybėse narėse nebegalima naudoti žiemos sėjai, arba jau užsėtą, tačiau dėl minėtos priežasties prarastą 2018-2019 prekybos metų derliui auginti skirtą plotą, ES parama skiriama su sąlyga, kad tokio žemės ploto hektarų skaičius sudaro ne mažiau kaip 30 proc. viso ūkininko žiemos sėjai skirto ploto. Svarbu ir tai, kad ūkininkai tai pačiai žalai kompensuoti nebūtų gavę jokios nacionalinės paramos, draudimo išmokų arba ES finansinės paramos, išskyrus numatytą šiame reglamente.

Vėliausia paramos išmokėjimo data yra 2018 m. rugsėjo 30 d., bet Žemės ūkio ministerija stengsis tai padaryti kuo anksčiau, nurodoma pranešime.

Visoms keturioms valstybėms narėms yra leidžiama ES paramos lėšas papildyti iki tokio pat dydžio nacionalinėmis priemokomis. 


Šiame straipsnyje: ES paramaliūtysūkininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Skirsto Eu pinigus.Musu vagys ziures kam duot kam ne.Jei plauksi normaliai ant daug hekt.tai pagalvos ar skirt.O jei turi pasikises pora hektaru tai su tavim visai nekalbes.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių