Pataria, kaip nenusivilti dovanojant įspūdžius: ką žinoti apie bilietus ir kuponus

  • Teksto dydis:

Kai Kalėdos lipa ant kulnų, o kalėdinių dovanų paieškos tampa iššūkiu, situaciją visada gelbsti dovanų kuponas ar bilietai į renginį. Tai puiki galimybė padovanoti nepamirštamus įspūdžius ar palikti artimajam laisvę pačiam pasirinkti tai, ko širdis trokšta labiausiai. Ko svarbu nepamiršti renkantis tokią dovaną? Pagrindinė taisyklė – gerai susipažinkite su paslaugų teikimo sąlygomis, perspėja Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT).

Rinkdamiesi dovanų kuponą pirmiausia įvertinkite jo galiojimo terminą, pagalvokite, ar dovanos gavėjas iš tiesų turės laiko juo pasinaudoti, atkreipkite dėmesį į išankstinės rezervacijos terminą (jei jis yra) bei kitas papildomas sąlygas, pataria tarnybos specialistai.

Nepamirškite įsitikinti, ar dovanų kupone nurodytas konkretaus paslaugų teikėjo ar pardavėjo pavadinimas ir kontaktiniai duomenys, kuriais asmuo galės kreiptis dėl paslaugos suteikimo. Visą informaciją verslininkas privalo aiškiai ir išsamiai pateikti dovanų kupono sąlygose arba interneto tinklalapyje pateikiamose taisyklėse, jei dovanų kuponas įsigyjamas internetu.

Gerai apgalvokite asmens, kuriam ketinate dovanoti kuponą, pomėgius – ar tikrai šuolis parašiutu arba skrydis sklandytuvu jį pradžiugins? Dažniausiai dovanų kuponai yra nekeičiami ir už juos sumokėti pinigai yra negrąžinami (ši informacija turi būti nurodyta kupono sąlygose ar taisyklėse), pabrėžia VVTAT specialistai.

Taip pat nepamirškite, kad, pasibaigus kupono galiojimo terminui (jeigu jis buvo aiškiai nurodytas), verslininkas nebeprivalo vykdyti vartotojo reikalavimo, t. y. kupono galiojimo laikas nepratęsiamas ir pinigai už nepanaudotą kuponą negrąžinami, todėl priminkite apie tai ir savo bičiuliui. Beje, kai kurie verslininkai geranoriškai arba už papildomą mokestį suteikia galimybę kuponą pratęsti, pakeisti arba grąžinti, todėl prieš įsigydami kuponą visuomet pasidomėkite dėl šios galimybės.

Verta žinoti ir tai, kad, jeigu pardavėjas kupono sąlygose numato galimybę grąžinti kupono pagrindu įsigytas prekes, pardavėjas teisėtai gali taikyti padėties atstatymą į pradinę padėtį, t. y. jums grąžinus kupono pagrindu įsigytą prekę, pardavėjas gali Jums grąžinti ne pinigus, o dovanų kuponą, kuriuo turėtumėte pakartotinai pasinaudoti.

Trokštantys artimiesiems padovanoti nepamirštamą reginį taip pat turėtų atminti keletą dalykų. Jeigu bilietų pirkimo vietoje, ant bilieto arba paslaugų teikėjo interneto puslapyje vartotojui aiškiai pateikiama informacija, kad bilietai į renginį yra negrąžinami ir nekeičiami, tai pakeisti ar grąžinti įsigytų bilietų negalite. Taip pat prieš įsigyjant bilietus rekomenduojame įvertinti, ar renginio organizatorius yra patikimas, t. y. pasidomėti atsiliepimais apie renginio organizatorių socialiniuose tinkluose ir tam skirtose atsiliepimų svetainėse, patikrinti, ar renginio organizatorius nėra atšaukęs renginių ir negrąžinęs vartotojams iš anksto sumokėtų pinigų, taip pat ar renginio organizatoriaus pavadinimas ir veiklos forma aiškiai nurodoma ant bilieto.


Šiame straipsnyje: dovanadovanų kuponasbilietai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių