Paslaptingas geradarys palieka pinigus vokeliuose

Vienas Vokietijos miestas sutrikęs iš džiaugsmo ir nuostabos: anoniminis filantropas paslapčia visur palikinėja vokelius su tūkstančiais grynųjų.

Kol kas paslaptingas geradaris jau paliko maždaug 190 000 eurų sumą. Šie pinigai buvo išdalyti į vokelius, rastus Braunšveigo mieste, Žemutinėje Saksonijoje, rašo orange.co.uk.

Pinigai dažniausiai buvo palikti nepasirašytuose vokuose pašto dėžutėse, pakišti po durimis. Kartą vyskupas tokį voką su eurais rado įspraustą tarp bažnyčios klauptų.

„Geruoju samariečiu“ pramintas asmuo ar jų grupė, rodosi, turi neblogą nuovoką apie Vokietijos mokesčių teisę – dotacijos niekad neviršija maksimalios neapmokestinti 10 000 eurų sumos.

Kad ir kas dovanotų šiuos pinigus, peršasi mintis, kad žmones, kuriems derėtų pagelbėti finansiškai, jis išsirenka pagal straipsnius vietiniame „Braunschweiger Zeitung“ laikraštyje.

Pirmasis žmogus, patyręs „Gerojo samariečio“ dosnumą, buvo vietinis gyventojas, nukentėjęs nuo plėšiko ir praradęs tūkstančius santaupų.

Tarp gavusių piniginę paramą buvo sriubų restoranėlis, neįgalus berniukas, muziejus ir slaugos ligoninė.

„Mes ilgai negalėjome tuo patikėti“, – džiaugėsi slaugos ligoninės vadybininkė Eva Reuleke, – „Vis pasidžiaugiame, kaip puiku, kad gavome šią paramą“.

Šios anoniminės piniginės dovanos sukėlė nemažą diskusijų bangą – visiems smalsu, kas gi tas paslaptingas anoniminis geradaris.

Populiariausios tarp teorijų – buvusio nusikaltėlio, panorusio bent kiek pasilengvinti sąžinės graužatį dėl padarytų klaidų, ir turtuolio, kuris tiesiog nebeturi kur dėti savo turimų pinigų.


Šiame straipsnyje: vokelispinigai

NAUJAUSI KOMENTARAI

p

p portretas
Kad tokiu daugiau butu, nei reklamos reikalauja nei nori kad ji kas pazintu, bet gera darba padaro, o kas svarbiau? O pas mus kazkoks Bosas per savo liezuvi krepsiniui paskyre milijona, tai jau dydviris, o kad jo firmose zmones algu metus negauna tai cia nieko tokio, svarbu kad jis milijonuose vartosi, tik neaiskiais is kur juos gaves, nes pagal girdetas versijas is pijoku seimos kiles.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių