Paskutinės dienos pigioms prekėms iš Kinijos: kiek daugiau teks mokėti?

  • Teksto dydis:

Nuo liepos pirmosios baigiasi pigių prekių iš Kinijos rojus. Visoje Europos Sąjungoje pradedamas taikyti pridėtinės vertės mokestis (PVM) prekėms iki 22 eurų, praneša LNK.

Pokyčiams nuo liepos pirmosios ruošiasi ir Lietuvos paštas, mat didžioji dalis siuntų keliauja būtent iš Kinijos. Iki šiol deklaruoti teko mažiau nei procentą visų jų. Manoma, kad šis skaičius smarkiai išaugs, tad Lietuvos paštas laikinai didina darbuotojų skaičių.

„Galimai mes turėsime pritraukti virš šimto papildomų darbuotojų tai apimčiau darbų, kurie bus pereinamuoju laikotarpiu“, – aiškino Asta Sungailienė, Lietuvos pašto generalinė direktorė.

Brangstančios prekės iš Kinijos atveria naują nišą Lietuvos prekybininkams.

Tačiau kiek tokie pokyčiai gali pakeisti prekės kainą? Pavyzdžiui, perkant telefono dėklą už penkis eurus, pridėjus PVM, bendra suma turėtų sudaryti daugiau nei šešis eurus. Dar papildomai reikės sumokėti muitą, kuris siekia nuo devynių iki dešimties eurų. Tikėtina, kad dar reikės susimokėti paštui už siuntos saugojimą. Kai ji pasieks Lietuvą, paštas praneš, kaip siuntą deklaruoti.

„Tuo atveju, kai nebus nurodytas arba bus nurodytas netikslus telefono numeris, šios informacijos klientas gali negauti laiku, gali negauti apskritai, jeigu mes neturėsim galimybės jo pasiekti. Tais atvejais, be abejo, siuntos bus atitinkamai grąžinamos siuntėjams“, – sakė A. Sungailienė.

Atskirą deklaravimo sistemą ruošia ir muitinė. Žada, kad susimokėti mokesčius už gautą siuntinį pakaks vos keleto žingsnių. „Pirmiausia reikės save autorizuoti, panašiai kaip bankininkystėje. Po to jis turi gauti kodą, kuris galioja visoje Europos Sąjungoje“, – teigė muitinės departamento atstovas Vitas Volungevičius.

Brangstančios prekės iš Kinijos atveria naują nišą Lietuvos prekybininkams. Dėl mokesčių kiniškos prekės pabrangs, be to, jų reikia ilgai laukti. O štai vietos prekybininkai už tokia pat kainą tokį patį daiktą gali pristatyti kone iškart.

„Mes nuosekliai ruošiamės pirkėjų antplūdžiui. Tikrai jo tikimės, kadangi prekės iki 22 eurų yra populiarios tiek mūsų elektroninėje platformoje, tiek ir kitose Europos Sąjungos didžiosiose platformose“, – kalbėjo „pigu.lt“ atstovas Nerijos Mikalajūnas.

Vis dėlto prekių iš trečiųjų šalių, pašto duomenimis, sumažėjo trečdaliu, todėl, jei kainos taps panašios, siuntų iš Kinijos į Lietuvą atkeliaus dar mažiau. Prekybininkai įsitikinę: dabar bus lygios konkurencijos sąlygos ir tarp tų pardavėjų, kurie iš Kinijos pirkdavo nuolat, o mokesčių nemokėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NIEKO TOKIO, KVAIŠALŲ TAŠKAS YRA M.U, Ateisties g. Vilniuje

NIEKO TOKIO, KVAIŠALŲ TAŠKAS YRA M.U, Ateisties g. Vilniuje portretas
Kai .alė gimė, jos mama ir tėvas artėjo prie 40 m. .alės snukis kibiras, kaulėtos gauruotos kojos, srutų spalvos akys, ūsai ir barzda yra, kūnas išmatų statinė pakabinta ant lūžtančių degtukų, žvilgsnis idiotės, peraugo iki 2 m ūgio, su kupra. Mokytis negali, tuštintis nesugeba, klizmuojama. Motina ligoninėse juodžiausiuose darbuose, bet žinojo visų LTSR įžymybių priklausomybes, nesantuokinius vaikus, kt. Savo D.lę aprūpindavo reikiamais kvaišalais, o dokumentacija su įrašu, kad .alė lytiškai santykiauja su biologiniu tėvu, būtų krachas. Po 1990 m .alė su savo mama įgudo, kvaišalų platinimo tinklas siekė visus žinomesnius Vilniaus asmenis. .alė jau virš 20 m M.U „specialistė“, užsiima tuo pačiu, prokurorų, žymesnių valdininkų, verslininkų, politikų, vadinamųjų menininkų atžalos priklausomos nuo kvaišalų, o M.U profesūra, dėstytojai... kam uostomieji, brangesni, kam pigesnių gana. Pas psichiatrus neregistruoti, reikalingos „nepriekaištingos“ reputacijos.

Galima

Galima portretas
pirkti iš Kinijos per Lenkija, Ispanija Čekija ir pan. ES yra daug šalių, visada atsiras adekvačiu ir norinčiu užsidirbti prekiaujant su kinais. Perkant per Aliexpres iš ES sandelių lt valdžiai apiplešti pirkėju neišeis :))

Anonimas

Anonimas portretas
Pas mūsų spekuliantus 8 kartus brangiau ir su muitu labiau apsimokės pirkti iš kinų.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių