Pasipriešinimo pirkiniams dieną skatinama susimąstyti, ar verta pirkti tiek daiktų

Šeštadienį minima Pasipriešinimo pirkiniams diena. Žmonės skatinami susimąstyti apie priklausomybę nuo vartojimo ir visą parą nieko nepirkti.

Pasipriešinimo pirkiniams diena, angliškai „Buy Nothing Day“, Europoje minima paskutinį lapkričio šeštadienį. Šiaurės Amerikoje – paskutinį lapkričio penktadienį.

Ši diena ypač aktuali prasidedant kalėdinių pirkinių sezonui. Žmonės skatinami susimąstyti, ar tikrai verta pirkti tiek daiktų.

Daugumoje Vakarų šalių pasipriešinimo pirkiniams diena sutampa su „Juoduoju penktadieniu“.

Plačiau apie tai – vaizdo įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Katastrofiškai silpni pažadai yra bloga politika: Nepaisant gerų žodžių apie rūpestį Žeme, kaip mūsų bendrais namais, Paryžiaus pasaulio valstybių pasitarimai prie nieko gero neatves (žiūrėk čia). Juk valstybės prisiėmė nepakankamus įsipareigojimus, kad sumažinti anglies taršą ore iki kaitros Žemėje pakėlimo dviem Celsijaus laipsniais. Idėja, kad reikia surašyti biudžetą kiek mes dar galime leisti išmesti į orą kenksmingos anglies ir paskirstyti tą oro anglies biudžetą pasaulio valstybėms yra atmesta dar prieš pasitarimus Paryžiuje. Nagrinėjant valstybių pažadus mažinti griaunantį oro anglies poveikį, matyti, jog turtingiausios pasaulio šalys plius Kinija nori išskirti į orą visą likusią šiame biudžete oro anglį, nepalikdamos silpnesnėms šalims nieko. Tik studentai, kviečiantys atsisakyti investicijų į iškastinio kuro naudojimą, pradeda keisti pasaulio politiką reikiama linkme. Paremkime juos. Politika gali ir turi keistis. (mokslas-studijos-ekonomika)

Kestas

Kestas portretas
Penktadieni,juodojo apsipirkimo diena nebuvau jokioje parduotuveje ir neisleidau nei euro.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių