Pasipiktinimas dėl kraupiai auginamų vištų tęsiasi: rengiamas protestas

  • Teksto dydis:

Po atlikto slapto tyrimo Lietuvos paukštynuose gyvūnų teisių organizacija „Tušti narvai“ imasi tolimesnių veiksmų – rengia protestą Vilniuje. 

Rugpūčio 1 d. socialiniame tinkle organizacijos atstovai pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame užfiksuotos siaubingos Lietuvos paukštynuose gyvenančių vištų laikymo sąlygos.

Šis „Tušti narvai“ tyrimas, kaip ir daugelis kitų, perduotas Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybai (VMVT). Tačiau jau kitą dieną organizacijos atstovai išplatino dar vieną įrašą, kuriame paviešino keletą minėtos tarnybos išvadų.

„Tai, kaip elgiasi VMVT, yra nepriimtina. Kiekvieną kartą paviešinus tyrimą iš fermų, jie bando apginti fermerius. Tai, kas kitiems atrodo kaip akivaizdus žiaurus elgesys su gyvūnais, VMVT yra „normos ribose“. Jie turi visas galimybes nubausti gyvūnų skriaudėjus ir apginti gyvūnus, bet visada pasirenka ginti verslą. Ši institucija yra išlaikoma mokesčių mokėtojų“, – pasipiktinimo neslėpė gyvūnų teisių organizacijos atstovai.

Siekdami atkreipti tarnybos dėmesį jie ragina visus, kurie yra nepatenkinti VMVT darbu, rugpjūčio 3 d. prisijungti prie protesto, rengiamo Vilniuje, Siesikų g. 19.

„Renkamės kiek prieš 9 val. Jei galite, atsineškite plakatų, o jei ne, vis tiek ateikite. VMVT bijo viešumo ir gyventojų pasipiktinimo. Parodykime jiems, kad netoleruosime tų, kurie gina gyvūnų skriaudėjus!“ – raginimu pasidalijo „Tušti narvai“ atstovai.

Socialiniame tinklalapyje organizacija pateikia keletą pavyzdžių, kurie, pasak jų, atspindi VMVT abejingumą.

„Nuotraukose užfiksuota situacija – nusišėrę paukščiai – yra natūralus fiziologinis procesas“, – sakė VMVT Gyvūnų sveikatingumo ir gerovės skyriaus vyriausias veterinarijos gydytojas Giedrius Blekaitis.

VMVT praneša kailių fermų savininkams prieš atvažiuodami į inspekciją. Vaizdo medžiagą galite rasti čia.

VMVT pareigūnai sugeba „tinkamai“ patikrinti 27 tūkst. gyvūnų per kiek mažiau nei dvi valandas ir pažeidimų nenustato. Išsamų tyrimo aprašymą galite rasti čia.

Vakar paviešinę daug atgarsio sulaukusį vaizdo įrašą organizacijos atstovai paragino pasirašyti pasižadėjimą nepirkti tokiomis sąlygomis auginamų vištų kiaušinių (jie žymimi numeriu 3).

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos duomenimis, ant kiekvieno kiaušinio turi būti žymenys, kuriuos sudaro skaičių ir raidžių seka. Būtent pirmasis skaičius reiškia dedeklių vištų laikymo būdą:

1 – laisvai laikomų vištų kiaušiniai (vištoms sudarytos sąlygos būti lauko aptvaruose).

2 – ant kraiko laikomų vištų kiaušiniai (vištoms sudarytos sąlygos laisvai vaikščioti pastato viduje).

3 – narvuose laikomų vištų kiaušiniai.

0 – ekologinis ūkininkavimas (taikomi ekologinio ūkininkavimo reikalavimai).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žmonės blogis

Žmonės blogis portretas
Žmonių supuvimas dėl priklausomybės mėsai ir kitam nereikalingam mėšlui kenkiančiam aplinkiniam kelia pykti. Gal ir būtų gerai, kad parazituojanti žmonija išmirtų branduoliniame kare.

akvile

akvile portretas
Na va, o dar sako, kad lietuviai neišeina į gatves. Protestuoja ir dar kaip. Tikiuosi, kad valdžia pagaliau atsižvelgs tiek į besitesiančius protestus prieš cirką su gyvūnais, tiek prieš kailių fermas, o dabar ir narvuose laikomas vištas!

Julija

Julija portretas
Koks siaubas! Dėl to ir nevartoju kiaušinių išviso. O kam jų ir reikia, vienas cholesterolis..
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių