Parduotuves užplūdo tautiškos atributikos ieškantys pirkėjai

  • Teksto dydis:

Likus dienai iki Vasario 16-osios parduotuves užplūdo tautiškos atributikos ieškantys pirkėjai. Prekybininkai juokauja, jog vėliavas visi jau nusipirko pernai, šimtmečio proga, todėl šiemet pirkėjų norai skiriasi. O kol vieni atributiką perka, kiti ją pasigamina patys. Panevėžio rajono gyventoja mezga įspūdingo ilgio trispalvį šaliką. Jau dabar numegzta daugiau nei kilometras ir tai dar ne ne pabaiga. Kaip atrodo įspūdingas mezginys ir kokios tautinės atributikos ieškome šiemet?

Įspūdingo trispalvio šaliko ant kaklo neužsivyniosi, mezginį vargiai vienas ir pakelsi. Jo pradžia - Geležių miestelyje. 

Autorė sako, jog prie jo prisidėjo kone visas Panevėžio rajonas. Tautinį nepriklausomybės šaliką vietiniai dar vadina šimtmečio vienybės simboliu. Jis pradėtas megzti dar 2017 metais ir iki šiol neužbaigtas. 

Vis dėlto megzti moka toli gražu ne visi. Kad patriotinė nuotaika įsibėgėja ir Vasario 16-osios šventė jau čia pat, jaučia ir prekybininkai. Į parduotuves keliauja pirkėjai, ieškantys tiek vėliavų, tiek dovanų su tautiškais motyvais. 

Prekybininkai pastebi, jog pastaruoju metu įsivyrauja tendencija, kad kai kurie žmonės Lietuvos valstybės atkūrimo dieną valstybinės vėliavos spalvomis nori pasipuošti nuo galvos iki kojų. 

Smulkieji prekybininkai sako, jog žmonės atributikai su tautiškais motyvais vidutiniškai išleidžia nuo 10 iki 15 eurų. Didžiuosiuose prekybos tinkluose - taip pat tautinės atributikos pardavimų pikas. 

Prekybos centruose tuštėja ne tik tautinės atributikos lentynos, bet kaip ir pridera per gimtadienį gausiai perkami tortai ir desertai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių