Palūkanoms vis dar piešiama mažėjimo perspektyva

Tarpbankinių paskolų litais ir eurais palūkanos toliau krenta ir tokia tendencija artimiausiu metu išsilaikys, sako finansų specialistai. Tačiau ryškėja ir nauja tendencija - didėja palūkanų skirtumas skolinantis litais ir eurais, trečiadienį rašo „Verslo žinios“.

"Europos centrinis bankas (ECB) pastaraisiais mėnesiais nekeitė palūkanų normos todėl, kad norėjo pasižiūrėti, kaip keičiasi euro zonos ekonominis augimas. Panašu, kad Graikijos problemos išspręstos tik laikinai, nes kitos šalys, tokios kaip Ispanija,

Portugalija, gali neigiamai paveikti euro zonos ekonomiką, priversdamos ECB reaguoti į blogėjančią padėtį. Perspektyvoje greičiausiai atrastume daugiau argumentų už palūkanų normos mažinimą nei už didinimą„, - sakė banko “Citadele" Iždo tarnybos direktorius ir valdybos narys Skirmantas Jareckas.

6 mėnesių trukmės tarpbankinių paskolų eurais palūkanos (Euribor) antradienį siekė 1,097 proc.. Nors dar šių metų pradžioje šio laikotarpio Euribor, su kuriomis bene dažniausiai susiejamos paskolų eurais palūkanos, sudarė 1,606 proc., o praeitų metų spalio pabaigoje -1,79 proc.

6 mėnesių trukmės tarpbankinių palūkanų norma litais (Vilibor) taip pat traukiasi jau nuo praeitų metų lapkričio mėn. ir antradienį buvo 1,72 proc. Metų pradžioje ji siekė 2,03 proc.
„Kadangi Vilibor yra glaudžiai susijęs su Euribor, šalies finansų rinkoje matome analogišką tarpbankinių paskolų palūkanų normos litais dinamiką, tiesa, kiek nuosaikesnę“, - teigė „UniCredit Bank“ Lietuvos skyriaus Iždo grupės vadovas Tomas Dinsmonas.

Pasak S.Jarecko, 6 mėnesių Vilibor pastaruoju metu krito gerokai lėčiau nei Euribor, tad, įvertinus pinigų perteklių vidinėje rinkoje, susidariusį po „Snoro“ griūties, Vilibor dar turi erdvės mažėti.


Šiame straipsnyje: palūkanosmokesčiaipaskolos

NAUJAUSI KOMENTARAI

sss

sss portretas
neskleiskit propagandos visi pamename kaip jos buvo mazos tada daugeliui priskolinot taip pat suokdami apie ju nedidejima ir staiga jos patrigubejo
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių