Iš pajūrio į Hamburgą – jau kitąmet?

Prabilta apie planus plėsti Lietuvos oro uostų krypčių žemėlapį. Jei pavyks susitarti su oro linijų bendrovėmis, iš Palangos oro uosto bus galima nuskristi ir į Vokietiją. Galbūt ateityje atsiras ir daugiau krypčių, reikalingų tiek eiliniams Vakarų Lietuvos gyventojams, tiek verslo atstovams.

Neseniai Vilniuje Lietuvos oro uostų valdyba surengė susitikimą dėl skrydžių krypčių plėtros.

Jame dalyvavo ir Klaipėdos regiono savivaldybes vienijančios asociacijos "Klaipėdos regionas" bei Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų atstovai.

Praėjusį penktadienį tas pats klausimas buvo svarstomas ir uostamiestyje.

"Kalbėjomės, ką daryti, kad atlieptume Klaipėdos apskrities verslininkų, gyventojų ir į mūsų kraštą atvykstančių turistų poreikius. Klaipėda jau seniai deklaruoja norą, kad Palangos oro uoste veiktų skrydžių į Vokietiją kryptis. Bet kuriuo atveju, visos skrydžių bendrovės, ateidamos su nauja kryptimi, patiria savotišką įsikūrimo riziką ir, prieš priimdamos sprendimus, turi pasiskaičiuoti. Regionas savo namų darbus daro, šie pagrįsti turistų srautų analize, duomenys gaunami iš viešbučių ir turizmo informacinių centrų", – teigė uostamiesčio savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova.

Savo ruožtu Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų atstovai apklausė savo asociacijos narius, kiek kartų, kaip dažnai ir kokio dydžio grupės skraido iš Lietuvos į Vokietiją bei atvirkščiai.

Pasak E.Mantulovos, savivaldybių merai netgi pasiryžę finansuoti dalį naujos skrydžių krypties atsiradimo.

"Turime ir ankstesnę finansavimo praktiką, kai tai buvo padaryta jungtinėmis savivaldybių lėšomis. Kol kas matyti, kad norime Hamburgo krypties. Tiesa, dar nepakanka argumentų skrydžių bendrovei įtikinti, kad užtikrinsime keleivių skaičių. Labai norėtųsi aktyvesnio verslo atstovų dalyvavimo", – užsiminė pašnekovė.

Iki spalio reikia tiksliai apsispręsti, kokia kryptis iš Palangos oro uosto  reikalingiausia Klaipėdos regionui. Jei kuri nors skrydžių bendrovė priims palankų sprendimą, lėktuvai iš Palangos į Vokietiją pradės kursuoti kitų metų gegužę.

Norų yra ir daugiau, tačiau, E.Mantulovos žodžiais, situaciją būtina vertinti realiai, kad lėktuvai vėliau neskraidytų tušti.

"Neapžiosime daugiau negu galime. Reikėtų dėti visas pastangas, kad pamažu užpildytume Palangos oro uostą skrydžiais. Pradėsime nuo Vokietijos. Jei projektas bus sėkmingas, sieksime ir kitų krypčių", – tikino E.Mantulova.

Šiuo metu iš Palangos oro uosto galima nuskristi į Daniją, Norvegiją, Angliją, Latviją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gražvyda

Gražvyda portretas
BŪtu gerai ir Į Belfastą. Mums is Šiaulių labai toli Vilnius, o ir susisiekimas nekoks. Daug valandų laukti prieš, ar po skrydzio. Tikrai nuskriausta ši Lietuvos pusė.

Klaipėdskas

Klaipėdskas portretas
BBD ant tų emigrantų, jau visai afigėlinote. Dar ir skrydžiu jums sudėliosime. Didieji tėvynės mylėtojai per atstumą. Gyvenate užsienyje, tai ir gyvenkite ten. Skrydžiai į Hamburgą būtu jėga.

Anonimas

Anonimas portretas
Į Frankfurtas prie Maino reiso reikia. Emigrantai bei giminės ir artimieji tokiu reisu skraidytų. Būtų žymiai patogiau tiesioginis reisas Palanga -Frankfurt nei dabar per Rygą, daug laiko sutaupytume. Būtų naudinga verslininkams ir privatiems asmenims iš viso vakarų Lietuvos regiono. Savivaldybė galėtų padaryti bent jau klaipėdiečių viešą apklausą ir pamatytų koks yra poreikis.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių