Pajamų nelygybė gali sumažinti Lietuvos ekonomikos augimą

  • Teksto dydis:

Dėl pajamų nelygybės Lietuvos ekonomikos augimas gali sulėtėti, nes mažiausiai uždirbantiesiems tenka apkarpyti savo išlaidas.

Pasak Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje Ekonomikos valdysenos pareigūno Mariaus Vaščegos, esant didelei nelygybei, šalis auga lėčiau nei galėtų, rašo portalas delfi.lt.

„Gali būti ir neigiamų ekonominių pasekmių dėl nelygybės ir apie tai ne visada pagalvojama. Galvoja, kad lai geriau auga ekonomika. Kalbant apie vartojimą, mes norime, kad kuo didesnė visuomenės dalis dalyvautų tame procese. Esant didelei nelygybei, dalis visuomenės nebegali lygiaverčiai dalyvauti jame. Automatiškai bendro augimo lygmuo yra lėtesnis, nei galėtų būti“, - interviu delfi.lt sakė M.Vaščega.

Pasak jo, Lietuvoje šiuo metu vartojimas yra didžiausias ekonomikos variklis, tačiau nelygybė mažina vartojimą, mat mažiausiai uždirbantiesiems prekės ir paslaugos pasidarė per brangios. Jis teigė, kad viena nelygybės priežasčių Lietuvoje yra labai nedidelis žemos kvalifikacijos asmenų atlyginimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių