Pajamų deklaravimas: kauniečiai valstybei skolingi per 16 mln. litų

Ketvirtadienį, paskutinę gyventojų pajamų mokesčių deklaravimo dieną, Kauno apskrities valstybinėje mokesčių inspekcijoje (AVMI) būriavosi kelios dešimtys žmonių. Dalis jų tikėjosi bent minimaliai pasipildyti kišenę, susigrąžinę mokesčių permoką.

„Atėjau pasitikrinti, gal valstybė man kiek nors grąžins“, – tikėjosi buvusi pedagogė Aldona Kairienė. Moteris, ranka pildydama anketą, pasakojo, jog apie deklaravimą prisiminė tik šiandien ryte.

Su užpildyta deklaracija eilėje stovėjęs inžinierius Linas Petronis pasakojo, jog anksčiau neprisiruošė ateiti, nes vis nerasdavo laiko, o elektroniniu būdu nedeklaravo, nes nepasitiki savo žiniomis.

Kiti laukusieji sakė dėl viso pikto norį pasitikrinti, ar neliko skolingi valstybei. O toks nemalonus siurprizas laukė ne vieno Kauno miesto ir rajono gyventojo. Pasak Kauno AVMI Mokestinių prievolių departamento direktorės Juditos Stankienės, kauniečiai valstybei iš viso turi grąžinti daugiau kaip 16 mln. litų, Kauno rajono gyventojai – dar 4,5 mln. litų.

Kauno miesto ir rajono gyventojams jau grąžinta daugiau nei 13 mln. litų gyventojų pajamų mokesčio permokų.

Naujausiais duomenimis, pajamas deklaravo 180 tūkst. Kauno miesto ir rajono gyventojų. Kas dešimtas jų pateikė popierinę deklaraciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
o iki kada reik pervest babkes i VMI jei man rodo kad as skolingas?

vida

vida portretas
"Valstybei skolingi" - šlykštu skaityti. Ta vadinama valstybė savo žmonių negaili, juos žlugdo ir skurdina, tik vagims padeda parazituoti. Fui, ir fui.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių