Padidinus MMA sumažėjo pašalpų prašymų

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė pripažįsta, kad nuo liepos 1-osios minimaliai algai padidėjus iki 380 eurų, kai kurie dirbantieji neteks anksčiau gautų pašalpų.

Ministrė sako, kad svarbiau, jog žmonės gyventų ne iš pašalpų, o dirbtų, ir tikina, kad problemos nuo naujų metų neliks.

Kiek tokių bus žmonių, kuriems reikės pašalpų, kol kas sunku pasakyti.

„Jie dabar teikia pažymas apie gautas pajamas už gegužį, birželį, liepos mėnesį. Kai jau pradės teikti spalio mėnesį, matysis, kiek sumažėjo būtent po pakeltos minimalios algos.

Prašymų dėl paramos mokymosi reikmenims šiandien turime 637 prašymus, o pernai tuo pačiu metu turėjome 722 prašymus. Ar jie sumažėjo dėl to, kad kilo minimali alga, pasakyti irgi sunku, nes dažniausiai tėveliai patys pasiskaičiuoja savo pajamas ir, jeigu jiems užtenka pinigų mokymosi reikmenims ir maitinimui, jie ir nesikreipia į mūsų skyrių“, – aiškino Panevėžio r. savivaldybės Socialinės paramos sk. vyr. specialistė Virginija Savickienė.

„Visi sau turime atsakyti į klausimą, ar mes norime, kad žmonės gyventų iš pašalpų. Šiandien mes jų turime 99 000, o padidinus pašalpas, įvairiausius dydžius jų būtų 250 000 ar 300 000. Ar vis dėlto mes galvojame, kad kiekvienas pilietis turėtų turėti galimybę turėti darbą ir gyventi iš darbinių pajamų“, – sakė ministrė A. Pabedinskienė.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė žada, kad nuo naujų metų neapmokestinamasis pajamų dydis bus padidintas iki 310 eurų ir tų netekčių, kurias pusmetį gali patirti dalis pašalpų gavėjų, uždirbančių minimalią algą, neturėtų likti.


Šiame straipsnyje: MMAsocialinės išmokosSADM

NAUJAUSI KOMENTARAI

pypenas

pypenas portretas
Mes galvojame,kad kiekvienas pilietis turėtų darbą ir galėtų gyventi iš darbinių pajamų-sako MINISTRĖ,-30 dadėjo,29 atskaitė ir dar pašalpas atima,tai bent SPRENDIMAS.....?????????
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių