Padidinus ligos išmokas, darbuotojai mažiau vengia sirgti

  • Teksto dydis:

Pernai padidinus ligos išmokas, maždaug trečdaliu padidėjo oficialių ligos atvejų skaičius šalyje, o šiemet situacija nusistovėjo – drastiško šių išmokų augimo nebebuvo.

„Sodros“ duomenimis, ligos išmokų šiais metais užfiksuota panašiai kaip ir pernai, nors nedidelis augimas matomas. Bendras ligos atvejų augimas sudarė 9,9 proc., o ligos trukmė dienomis padidėjo 6,5 procento, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

„Sodra" pažymi, kad dar negali daryti galutinio visų šių metų apibendrinimo, nes neturi gruodžio mėnesio duomenų, o šį mėnesį paprastai būna aukštas sergamumo lygis.

Nuo pernai ligos pašalpos, mokamos už 3–7 nedarbingumo dienas, padidintos nuo 40 proc. iki 80 proc. pašalpos gavėjo darbo užmokesčio. Tokiu sprendimu siekta suvienodinti ligos pašalpos dydį visu ligos laikotarpiu, be to, bandyta spręsti problemą, kai žmonės dėl mažų ligos išmokų atsisakydavo imti nedarbingumo pažymėjimą, todėl sirgdami eidavo į darbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O kai kam Sodra tiesiog pritaiko lubas... ir buvusios algos paslapoje lieka tik centai... negali sau leisti sirgti nes vaikai paskolos ir kt isipareigojimai laukia. Idomu, skaudu ir beviltiskai liudna.. zmogus kuris daugiau uzdirba sumoka daugiau mokesciu sirgti sau negali leisti.. kur teisybe? Kas veza tam ir krauna.... vezk iki mirties...

kodel

kodel portretas
debilai jie bijo prarasti darba todel eina sirgdami nes kas megsta sergancius o tokiais straipsniais norim parodyt kad liaudis tupa ir patikes uzsakytu straipsniu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių